PUTOVANJA

5 restorana u kojima ružičasta vodi glavnu riječ

"Insta worthy" kao nit vodilja
sketch
M
illennial, Tumblr, Scandi pink. Miljenica milenijalaca, boja koja prodaje proizvode i ne silazi s trona najpopularnijih. Boja koja komunicira stav cijele jedne generacije, briše granice spolova i koja je sve samo ne slatkasta Barbie nijansa koju je nekoć promovirala nasljednica Hilton carstva.

Sve je ovo ružičasta boja koja nas danas gleda sa svih strana, posebno onih s predznakom online. Ista je to boja koja je potaknula nemali broj analiza i članaka, o čijoj popularnosti retke ispisuju kolumnisti New York Timesa i Guardiana, te boja koja se ušuljala u manjoj ili većoj mjeri i u brojne restorane i barove.

Već i ptice na grani znaju kako je izgled bitan gotovo koliko i sadržaj generaciji milenijalaca, što svakako zahvaljujemo pojavi društvenih mreža, stoga je ulaganje u uređenje mnogim objektima postala stavka kojoj se pridaje mnogo pažnje. Rezultat? Ostvarenje svih naših najprljavijih Rose Quartz snova. U ovih se nekoliko restorana ulazi bez obzira na to što se nalazi na njihovom jelovniku, neki su već postali kultni, neki nose potpis renomiranih dizajnera, a neki su naprosto neodoljivi. Nažalost, nijedan se ne nalazi na domaćem tlu, no na našim su must see listama svakako prisutni.

sketch
Najpoznatiji na listi, mjesto je koje ste nemali broj puta vidjeli na Instagramu. Magičan Sketch u Londonu sastoji se od pet prostorija od kojih svaka ima različitu temu, no ona koja se svakako izdvaja jest ružičasta pod imenom Gallery. Riječ je o restoranu od poda do stropa ovijenom u zamamnu rozu čiji dizajn potpisuje renomirana India Mahdavi. Zidove krasi 239 crteža Davida Shrigleyja, a servira se popodnevni čaj i večera. Malo je reći kako je ovo londonsko it mjesto.

nanan
Pomalo podsjećajući na prethodni Gallery, slastičarnica Nanan u Varšavi slatka je gotovo kao i ponuda joj. Uređenje potpisuje Buck.Studio, a glavna inspiracija bili su zaobljeni oblici kolačića éclair, glavnih zvijezda ponude. Baršunasti zidovi, mramorni stolovi i svega 14 sjedećih mjesta čine ovo mjesto sofisticiranim predahom uz kavu i kolačiće.

pietro nolita
Zamamna Pietro Nolita u New Yorku ružičasti je raj retro prizvuka. Osim što je ovaj restorančić nemoguće promašiti s obzirom na to da je i sam ulaz potpuno ružičast, interijer odlikuje miks asimetričnih ploha, a sve je začinjeno zelenim biljkama u velikim teglama. Dizajn potpisuje byblack, a na jelovniku se nalaze talijanski specijaliteti.

pan y pasteles
Ako prostor star 150 godina nije dovoljno impresivan, tada će uređenje madridske pekarnice Pan y Pasteles definitivno oduševiti. Moderna slastičarnica i pekarnica nalazi se 30 minuta izvan Madrida i odlikuje ju oko 12 tisuća ružičastih drvenih štapova na stropu koji čine zaokruženu priču s ciglenim zidovima, visećim ružičastim lampama i namještajem u istoj nijansi. Za uređenje je zadužen bio studio Ideo Arquitectura.

holy matcha
Print koji uz ružičastu boju nekako najbolje paše jest onaj tropski, a upravo na ovoj kombinaciji počiva Holy Matcha, trendi café u San Diegu čiji dizajn potpisuje Homework. Kao utjelovljenje svih millennial snova, vlasnica Geraldine Ridaura je ovaj divno uređeni prostor posvetila, pogađate, matcha čaju, na što ju je potaknulo putovanje u Japan. Da stvar bude još bolja, uz pastelno rozu i tropski print, tu su i neonski natpisi.


M.M.
Foto: Nanan/Pion studio, Pan y Pasteles/Designboom, Holy Matcha/Stacey Keck, Sketch, Pietro Nolita
Objavljeno: 13.06.2017. u 12:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p