PUTOVANJA

6 destinacija idealnih za ljubitelje kulture

Inspiracija za sljedeće putovanje
london
Š
to je ono zbog čega vam srce brže zatitra na spomen putovanja? Je li to osjećaj slobode koji se javlja dok se s užitkom gubite uličicama nekog novog grada, upijate mirise i isprobavate okuse, pokušavajući memorirati i onaj najsitniji u osebujnom spletu istih? Ili vas pak pokreće istraživanje povijesti i kulture nekog grada i najveće vam zadovoljstvo predstavlja otkrivanje detalja neke baštine?


Mislite li da ste u potonjem u manjini, varate se. Naime, prema istraživanju Booking.com, lidera u u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih lokacija, više od 50% globalnih putnika izjavilo je da će ove godine otići na put kako bi uživali u kulturnim sadržajima jer smatraju da je to najbolji način za upoznavanje novih destinacija. Spadate li sami u ovu skupinu, obožavate tradicionalne plesove, klasičnu glazbu ili pak zanimljive ulične svirače, ovo su destinacije koje valja uzeti u obzir pri planiranju sljedećeg putovanja jer nude pregršt kulturnih sadržaja.

barcelona

Opera, Beč

Austrijski glavni grad ima više od 27 000 preporuka za pogledati operu što i nije čudno s obzirom na to da je Beč jedna od najboljih destinacija upravo za to. Vienna State Opera oduševljava od trenutka kad pogledate zadivljujuću fasadu zgrade, prođete mramornim stubištem pa sve do trenutka kad padne zastor i aplauz popuni auditorij.

Gdje odsjesti: Nasuprot Vienna State Opere nalazi se predivan Hotel Sacher Wien, zadivljujuć izvana i iznutra. Ova art nouveau zgrada ukrašena je luksuznim lusterima, vintage namještajem i vrijednim slikama.

Tango, Buenos Aires

Buenos Aires i tango, tango i Buenos Aires. Teško je zamisliti jedno bez drugoga. Ova živahna destinacija je na vrhu preporuka Booking.com-a za tango i ovdje možete doživjeti potpuno iskustvo gdje god da se nalazite u gradu. Otiđite na nastup ili uhvatite ulični performans kako bi doživjeli grad u punom svjetlu.

Gdje odsjesti: Moderni apartmani Sucre Suites nalaze se u Buenos Airesu i uključuju besplatno korištenje interneta i klimu i samo su 4.5 km udaljeni od MALBA, muzeja latinsko američke umjetnosti Buenos Airesa.

milano

Balet, Milano

Svijet baleta je raznolik i impresivan, a s time i jedan od najpopularnijih oblika umjetnosti. Teatro ala Scala u Milanu okupana u grimiznoj crvenoj i zlatnoj boji, jedno je od najcjenjenijih riznica baletne umjetnosti. Ako nemate vremena ili vam budžet ne dozvoljava da sjednete u sjedalo teatra možete posjetiti La Scala muzej koji se nalazi u samom teatru.

Gdje odsjesti: samo 350 metara od Scala Opera House teatra i 10 minuta šetnje od katedrale nalazi se karbon neutralan Hotel Milano Scala koji nudi sobe stilizirane na način koji opisuje slavnu opernu umjetnost.

Kazalište, London

Ništa nije toliko spektakularno kao noć u teatru. Prema preporukama putnika Booking.com-a London je vaša destinacija ako tražite zabavu. Poznati glumci, uprizorenje drama, avangarda samo su neki od elemenata koje možete pronaći u West End-u Londona.

Gdje odsjesti: u srcu kazališne četvrti nalazi se Haymarket Hotel koji je okružen restoranima, barovima i nalazi se odmah pored teatra Royal. Posjetitelji mogu uživati u popodnevnom čaju s kolačićima, kornetima s kremom i džemom te širokim izborom čajeva i kave.

london

Ulični izvođači, Barcelona

Gotovo je nemoguće propustiti najpoznatije mjesto za ulični performans u Barceloni. Velik broj "ljudskih kipova" (kao i plesnih i glazbenih izvođača) pretvorili su Las Ramblas u nadrealan svijet zabave. U ovoj šarenoj destinaciji koju preporučuju putnici Booking.com-a nikada vam neće biti dosadno.

Gdje odsjesti: nedaleko od Las Ramblas i La Boqueria tržnice, Rambla 102 gostima nudi prozračne apartmane s balkonima koji gledaju na živahna događanja Las Ramblasa. U blizini se nalazi mnogo barova i tapas restorana u kojima možete uživati u lokalnoj hrani i izboru finih pića.

Klasična glazba, Prag

Klasična glazba je među prvim asocijacijama na kulturu već stoljećima jer budi sirove emocije i zvukom kreira priče stvarajući uspomene i iskustva koje bi svi trebali cijeniti. U Pragu su se kroz povijest našli mnogi veliki kompozitori, a njihovo nasljeđe posjetitelji i danas mogu čuti na mnogobrojnim koncertima u crkvama, povijesnim zgradama, koncertnim halama i palačama.

Gdje odsjesti: smješten odmah pored Old Town trga i nasuprot Astronomical Clock nudi sobe s antiknim namještajem i veličanstvenim pogledom na Golden City s terase.

prag
Foto: Pexels, Unsplash
Objavljeno: 12.08.2017. u 11:36

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p