PUTOVANJA

6 ideja za proljetna putovanja

Alternativne i sve popularnije destinacije 

Cadiz 
Kada je riječ o putovanjima, jedan od najrelevantnijih izvora sjajnih informacija svakako je Trip Advisor. S obzirom na to da boljeg vremena od ovog trenutnog za planiranje proljetnih eskapada nema, zavirili smo na njegove liste najboljih te vam donosimo 10 ideja za kratka ili duža putovanja narednih mjeseci.

Kako bismo na proljetnom putovanju izbjegli one očigledne i prenapučene destinacije, ovoga puta usmjerili smo se na one manje poznate, no jednako očaravajuće. S obzirom na to da popularnost ovih destinacija konstantno raste, iskoristite nadolazeće proljeće za posjet barem jednom od gradova s ove liste. Bilo da je riječ o boemskim uličicama češkog Karlovy Varyja, šarma turskog Bodruma ili pak kulturom bogatog Limassola, ovih nekoliko destinacija neće vas razočarati.
 
Limassol, Cipar  
Drugi po veličini grad Cipra mogao bi interesirati ljubitelje sunca i plaža, ali i obožavatelje kulturnih znamenitosti. Obalni gradić Limassol vrvi restoranima, barovima, klubovima u jednakoj mjeri kao i apartmanima i luksuznim hotelima.

Bodrum, Turska
U posljednjih pola stoljeća, grad Bodrum je od malenog ribarskog mjesta stasao u jedno od najpopularnijih odredišta Turske. Vibrantna kulturalna scena, bogat noćni život i prekrasne plaže as su u rukavu ovog šarmantnog odredišta koje možete uzeti u obzir kao vaše sljedeće putovanje.

Cadiz, Španjolska 
Uske uličice španjolskog Cadiza mogle bi vas svojim popisom palača, crkvi i ostalih znamenitosti potpuno osvojiti. Nitko vas ne bi mogao kriviti jer je ovaj španjolski gradić kao stvoren za istraživanje i guštanje.

Giardini Naxos, Sicilija
Mediteranska hrana, dobro vino i fascinantne arheološke iskopine čine boravak u sicilijanskom obalnom gradu Giardini Naxos iskustvom koji se pamti.

Salerno, Italija
Želite li doživjeti miks srednjovjekovne i moderne Italije, predlažemo vam Salerno u Italiji. Muzeji, palače, crkve i promenada uz more naprosto zovu na avanturu, stoga će Salerno biti savršeno opravdanje za bijeg iz gradske sredine.
 
Karlovy Vary, Češka 
Boemska ljepota i izvori ljekovite vode čine češki grad Karlovy Vari prepoznatljivim na karti svjetskih putnika. Poželite li relaksirajući odmor uz koju kapljicu Becherovke, nemojte zaobići ovaj prekrasan grad.
 
M.M
Foto: Instagram, Trip Advisor
Objavljeno: 19.02.2015. u 16:19
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p