PUTOVANJA

6 mjesta koja u Beogradu ne smijete propustiti

Isabella Rakonić vas vodi na najoriginalnije lokacije

isabella rakonić 
posljednje vrijeme sam često na relaciji Zagreb – Beograd. S obzirom na frekventnost i brojnost posjeta tom urbanom i nadasve kul gradu moji prijatelji vole reći da sam ‘ispala iz štosa’ što se tiče Zagreba i postala beogradski insajder. Po mom mišljenju, Beograd ima veću i raznovrsniju ponudu u najširem smislu, od malih, slatkih i unikatnih kafića pa sve do večernjih izlazaka, a ovo je pet mjesta na koja obavezno svraćam svaki put.
 
salon 5 
Salon 5
Restoran smješten na prvom katu zgrade u starom dijelu Zemuna. Interijer je jako ugodan, pun vrhunskih slika i umjetničkih djela. Sam restoran je podijeljen u tri različite prostorije – jedna za aperitive, druga s intimnijom atmosferom i treća za veće grupe. Hrana je talijanska, točnije toskanska. Za gastronomske znalce će to biti pravi užitak u veoma ugodnom i pristupačnom interijeru, naravno uz čašu dobrog vina.
 
kafe kozmetičar 
Kafe Kozmetičar 
Kafe Kozmetičar je poznati kafić na Vračaru. Iza njega stoji zanimljiva priča. Nekada je to bio poznati beogradski salon, dok je danas poznati konceptualni kafić inspiriran stilom 70-ih godina. Retro namještaj i stare ploče koje sviraju cijelo vrijeme na gramofonu samo su dio atmosfere koju doživite dok jedete doručak za vrijeme ručka (kako to obično biva na Balkanu). Kava je savršena, jer kako sam saznala, dobivaju je od malih pržionica.
 
20/44 
20/44 (Savski kej BB, 11070, Novi Beograd)
Poznati splav 20/44 dobio je naziv prema geografskim koordinatama Beograda. Smješten je na obali Save sa strane Novog Beograda. Generalno radi tijekom cijele godine, ali su zagarantirano najbolji provodi ljeti kada se party seli iz vizualno jako zanimljive unutrašnjosti na palubu ukrašenu lampicama. Često se izmjenjuju poznati lokalni DJ-i, a žanr glazbe je različit od večeri do večeri: tehno, house, soul, dubstep…
 
zaokret 
Cetinjska ulica
Od ove godine u Cetinjskoj ulici se otvorilo par odličnih mjesta za izlaske, a to su Elektropionir, Zaokret, Polet i drugi. Trenutno je to epicenter svih događanja u Beogradu i mjesto za izlaženje mladih i urbanih Beograđana. Iako je Savamala ekspanzija alternativne i umjetničke scene Beograda, nova mjesta u Cetinjskoj su manje poznata strancima, a samim time i vise zanimljiva! Polet, osim što je klub je ujedno i art galerija, mjesto za okupljanje ljubitelja umjetnosti I mladih intelektualaca uz akustiku, kabare i swing glazbu.
 
crna ovca 
Crna Ovca (Kralja Petra 58)
Poznata beogradska slastičarna na Dorćolu u kojoj možete probati razne i nesvakidašnje okuse kvalitetnog sladoleda napravljenog od prirodnih sastojaka. Uz klasične okuse nude i okuse poput kajmaka sa šljivom i slaninom, limun i bosiljak, itd. Interijer je također zanimljiv jer vas samo staklena vrata unutar prostora dijele od kuhinje gdje se pravi rapsodija okusa.
  mikser
 
Mikser House (Savamala)
Mikser House se nalazi na mjestu stare industrijske garaže u Savamaloj, jednom od najperspektivnijih i poznatijih dijelova Beograda. Mikser je novi concept kulturne institucije i prvo mjesto takvog tipa na Balkanu. Mikser House nudi izložbe, koncerte, razna predavanja, glumačke predstave, festival itd. Unutar Miksera je i concept store, tj. dućan s balkanskim dizajnom koji na jednom mjestu okuplja najbolje domaće i regionalne dizajnere.
  
 
Isabella Rakonić
Foto: The Pile of Style, Facebook
Objavljeno: 11.05.2016. u 13:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p