PUTOVANJA

6 šarmantnih adresa u Varaždinu

Ana Bacinger predlaže mjesta na kojima morate stati
Ana Bacinger
Udaljen svega sat vremena lagane vožnje od Zagreba, Varaždin je već dvije i pol godine moj dom… Užurbani ritam Zagreba i nesnosne gužve samo su neki od razloga zbog kojih sam metropolu zamijenila neodoljivim Varaždinom.

Jedna šetnja gradom dovoljna je da se zaljubite u njega, no osim divne arhitekture i popularnih znamenitosti, Varaždin krije još puno toga. Želite li ovdje provesti jedan malo drugačiji dan, na svoju to-see listu obavezno stavite ove lokacije.

buvljak
buvljak

Varaždinski buvljak

Četvrtak i subotu prijepodne morate rezervirati za naš buvljak. Mini verzija Hrelića izuzetno je popularna i krije nevjerojatnu ponudu. Bilo da ste u potrazi za vintage i second hand odjećom, starim namještajem ili sitnicama kojima ćete upotpuniti svoj dom - buvljak na Sajmištu postao je nezaobilazna destinacija kako za Varaždince tako i za turiste!

medina škrinja
medina škrinja

Zaboravite na kavu - isprobajte dobru pivu

Dok za ispijanje kave savjetujem neki od kafića na popularnom Stančićevom trgu s kojeg imate pogled na Stari grad, za isprobavanje craft piva tu je svima omiljena Medina škrinja. Ponuda je najbolja u cijelom gradu, a interijer je za čistu peticu.

american bar dollar
american bar dollar
american bar dollar
Đurina hiža
Kneginečka hiža

Instagram interijer

U gradskoj jezgri je nekoliko odličnih restorana, no ako želite fotogeničan interijer (Instagram trenutak!), American Bar Dollar moja je preporuka. U ponudi imaju veliki izbor burgera i ostale hrane, jako ukusne slastice (probaj Chocolate Snickers Cake), a poslužuju i tipičan američki doručak!

Za najbolje hamburgere potrebno je ipak sjesti u auto i uputiti se u desetak minuta udaljene Kneginečku hižu ili Đurinu hižu!

american bar dollar
american bar dollar

Omiljeni dućan

Želite li se iz Varaždina vratiti sa suvenirom, nema boljeg od onog s potpisom naše najpoznatije dizajnerice! Mura Pehnec već godinama svojim torbama osvaja brojne hrvatske fashionistice, a u Kranjčevićevoj ulici u centru Varaždina smjestila je svoj neodoljiv atelje iz kojeg ćete teško izaći sa samo jednim modelom.

Krinolina ljubavi
Krinolina ljubavi

Krinolina ljubavi

Krinolina ljubavi, koju je izradio akademski slikar Ivan Mesek, inspiriran tragičnom varaždinskom ljubavlju iz priče Ksavera Šandora Gjalskog ‘Ljubav lajtnanta Milića’ moja je najdraža skulptura u gradu. Visoka 2,5 metara, danas je puna metalnih lokota koji su simbol neraskidive ljubavi. Nakon što ste svoj lokot stavili na krinolinu, prošećite do Starog grada i ključ bacite u bunar.

staro kino

Staro kino je najbolje kino

Kino Gaj je član Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i jedno od onih mjesta koje će vas vratiti u prošlost. Imaju odličan izbor filmova, pristupačne cijene i kino dvoranu koja ima dušu starih kinoteka.
Foto: Ana Bacinger
Objavljeno: 04.01.2018. u 17:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p