PUTOVANJA

7 adresa u Münchenu za odličan provod!

Ana Bacinger donosi listu restorana, kafića i vintage dućana…

Početak listopada posljednjih par godina kod mene je rezerviran za kratko putovanje, a ove godine izbor je pao na mali road trip po Austriji, do Münchena. Kao i svaki drugi veliki grad, tako i München krije brojne povijesne znamenitosti, genijalnu arhitekturu i razne turističke atrakcije, no njih ćete lako pronaći u svakom vodiču. Ja sam fokus ovog članka odlučila staviti na ono što svi volimo - dobre kafiće, restorane i shopping adrese. Na instagramična mjesta s ukusnom hranom i cool ponudom!


Trachtenvogl (Reichenbachstraße 47)

Volite li opuštenu atmosferu, odličnu kavu i ukusan doručak, Trachtenvogl stavite na svoju listu. Nalazi se u kvartu koji me najviše oduševio jer krije odlične restorane, vintage dućane i male concept storeove. Trachtenvogl je mjesto gdje ćete jednostavno uživati bilo u kavi ili bogatom brunchu. Mi smo s bogatog menija isprobali zanimljive sendviče i slastice, a i ovdje smo popili najbolju kavu u Münchenu.


Sams & Son (Fraunhoferstraße 23)

Imate li viška love i patite na vintage Louis Vuitton, u ovaj čudesan vintage dućan morate ući. Mislim da nigdje nisam vidjela toliko vintage kofera i putnih torbi renomiranog brenda, ali i ostale zanimljivosti za uređenje interijera. Osim spomenutih kofera i torbi, tu vas čekaju prava mala blaga poput industrijskih lampi, vintage globusa, stolica, limenih kutija, velikih drvenih sanduka i brojnih drugih sitnica…Hey Luigi (Holzstraße 29)

Ovdje smo došli na preporuku i ostali oduševljeni hranom koja se poslužuje! Hey Luigi svaki tjedan ima novi menu za ručak i večeru, i ima nadasve pristupačne cijene za München. Meni možete pogledati na njihovoj službenoj stranici, no odlučite li se i spontano uputiti u ovaj restoran - nećete požaliti!


Goldene Rakete (Fraunhoferstraße 39)

Simpatičan lokal na uglu ulice obožavat će ljubitelji zdrave hrane. U Godlene Rakete poslužuju se zdrave zdjele koje su sve popularnije u svijetu, no osim njih na meniju ćete pronaći i nekoliko vrsta ukusnih hambugera.


Soda Books (Rumfordstraße 3)

München ima odlične dućane i stvarno je genijalan grad za obaviti shopping. Osim Inditex dućana i H&M-a, u Münchenu možete pronaći & Other Stories, COS, Arket, Topshop, Aesop, Byredo i LeLabo od poznatih, a relativno pristupačnih dućana. A, volite li se s putovanja vratiti s magazinima, Soda Books je još jedna adresa koja se mora naći na vašoj listi.Loretta Bar (Müllerstraße 50)

Ovo hipstersko mjesto stvoreno je za popodnevni predah. Minimalizmom okupan interijer fokus stavlja na velik izbor genijalnih koktela, bogatu ponudu pive i dobru kavu, no u jutarnjim satima poslužuju i doručak. Veliki plus ide i na fantastičnu glazbu koju ekipa pušta.


Soul Kitchen (Fraunhoferstraße 27 A)

Želite li u Münchenu pojesti ukusnu i pristupačnu pizzu, a istovremeno uživati u lijepom interijeru, Soul Kitchen je mjesto za vas. Osim bogate ponude pizza s menija, postoji i dnevni meni s nekoliko vrsta pizza i foccacia po posebnim cijenama.


photos: privatni album & @hey_luigi_munich

Objavljeno: 11.10.2019. u 12:39
Tagovi: Munchen, putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p