PUTOVANJA

7 lijepih plaža Rovinja

Gdje se kupati u istarskom gradiću?
rovinj
Pitoreskni Rovinj sa svojim kamenim uličicama, malim trgovima, slatkim mjestima za predah, šarmantnim restoranima i umjetničkim galerijama nedvojbeno je jedno od najatraktivnijih mjesta na našoj obali. No, uz sve znamenitosti i gastro-enološku ponudu, kao i ono posebno istarsko gostoprimstvo kao glavne mamce, zanemariti se ne smiju divne plaže kojima Rovinj i okolica obiluju.

Nanese li vas put u grad koji često ide u paru s epitetom romantičan, nakon što provjerite sve značajne adrese, obiđete znamenitosti poput Crkve Svete Eufemije, dvorca na otoku Svetog Andrije ili pak provjerite Balbijev luk, vjerujemo da ćete poželjeti svoje lijene sate pokloniti plažama.

Gotovo je nemoguće nabrojati sve lijepe plaže ovog, stoga smo mi izdvojili neke svoje favorite na kojima bismo rado proveli dugo, toplo ljeto...

lone

Monte

Krenemo li od samog centra grada, plaža Monte ili Baluota se nameće kao logičan izbor. Stjenovita i u staroj gradskoj jezgri, podno crkve Sv. Eufemije, mjesto je na kojem ćete vidjeti lokalce, ali i turiste. Za sve koji se u trenu žele spustiti na plažu iz neke od strmih uličica, Monte je idealnam a ono što možete očekivati jesu stijene i kamene površine, kao i magični zalasci sunca.

Lone

U parku Zlatni rt nalazi se uvala Lone sa svojom istoimenom šljunčanom plažom i mnoštvom hladovine. Od središta grada je udaljena oko 1500 metara i do nje se može doći samo pješice, zbog čega očekivati možete mir, dok će kamenolom u blizini zadovoljiti avanturiste.

Zlatni rt

Na plažu Lone nadovezuje se i Zlatni rt, jedna od plaža u sklopu park šume Zlatni rt, prekrasnog zaštićenog područja koje je osmislio austrougarski grof Georg Hütterott. I dok u šumovitom dijelu pronalazimo brojne autohtone biljne vrste, manje i veće plaže Zlatnog rta su redom šljunčane i stjenovite.

zlatni rt

Škaraba

Davnih dana Škaraba je bilo omiljeno kupalište u Rovinju, a danas se u ovu uvalu sklanja od vreve posjećenog obližnjeg Zlatnog rta. Škaraba je kamenita, no skriva i poneku šljunčanu uvalu u koju se pravi užitak sakriti.

Cisterna

Plaža Cisterna se smjestila u istoimenoj uvali i svojevrsna je divlja plaža, bez sadržaja kao na ostalima, pa će ovdje na svoje doći oni u potrazi za mirom i prirodom.

Otok Sveta Katarina

S pogledom na Rovinj, odmarati se može i u zelenoj oazi otočića Sveta Katarina. Stjenovite plaže i nekoliko slatkih skrivenih uvala u kombinaciji s kristalno čistim morem pravi su sinonim za odmor.

Amarin

Amarin je popularna plaža u sklopu kompleksa Amarin u sjevernom dijelu Rovinja te će biti dobar izbor za one koji vole biti u žiži zbivanja i preferiraju dostupnost ugostiteljskih objekata. Amarin je šljunčana plaža, pitoma i uredna, a dok se kupate, pogled možete baciti na staru gradsku jezgru Rovinja ili otok Figalrolu.

škaraba
M.M.
Foto: Instagram (@annamuki, @itsyourfuneral, @tihomirgrzincic, @raumfuerzwei)
Objavljeno: 27.06.2017. u 14:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p