PUTOVANJA

A najbolja city break destinacija u Europi je...

Dodijeljene prestižne World Travel Awards
ženeva 
Tražite li idealnu vikend destinaciju ovoga rujna, ali i nadolazećih mjeseci, moglo bi vas zanimati kako je drugu godinu za redom Ženeva proglašena vodećom europskom destinacijom za ovakvu vrstu putovanja.

Na ovogodišnjoj ceremoniji World Travel Awards koja se održala 5. rujna u resortu Forte Village na Sardiniji, Ženeva je izabrana za najbolju city break destinaciju u Europi. Na tisuće online glasova presudilo je u izboru, čime su standardno atraktivni Pariz, London, Rim, Venecija i Istanbul ostali u sjeni. Drugi po veličini grad Švicarske turističkog je Oscara dobio zbog vrhunske ponude i usluge, a u kvalitete se svakako ubraja i laka prometna dostupnost.
   
22. World Travel Awards po običaju je donio mnoge kategorije u kojima su se natjecali najveći igrači u industriji. Zanimljivo je spomenuti kako je Portugal osvojio čak 14 nagrada (vodeća obalna destinacija, vodeći boutique resort i hotel, vodeći dizajnerski hotel, vodeći luksuzni resort i spa itd.). Sankt-Peterburg je proglašen vodećom europskom destinacijom, dok je Sardinija pobijedila u kategoriji najboljeg turističkog otoka. Titulu vodeće europske aviokompanije ponovno je obranila Lufthansa, a najbolji luksuzni resort u Europi je turski Cornelia Diamond Golf Resort & Spa.
 
Na razini Hrvatske nagrade su odnijeli Valamar Riviera Hotel kao vodeći boutique hotel, Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel kao najbolji hotel, dubrovačka Villa Sheherezade ponijela je titulu najbolje privatne luksuzne vile, a Valamar Club Tamaris vodeći je resort u Hrvatskoj. Najbolji spa resort je pak Hotel Dubrovnik Palace.

 
Svi pobjednici s europske gala ceremonije će nastaviti natjecanje na svjetskoj razini krajem godine, a detaljan popis laureata možete pogledati ovdje
 
M.M.
Foto: Flickr (Didier Baertschiger/ITU Pictures)
Objavljeno: 09.09.2015. u 12:54
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p