PUTOVANJA

Adrenalinska vožnja 'toboganom' s najljepšim pogledom na bajkoviti Bled iskustvo je koje morate doživjeti!

Prilika koja se ne propušta
Sjećanja na djetinjstvo često nas vode u vremena kada smo se s neskrivenim oduševljenjem sanjkali niz snježne padine i natjecali s prijateljima. To je ujedno bilo vrijeme kada smo tražili svaku priliku za avanturom i uzbuđenjem, a s godinama, mnogi od nas su tih trenutaka prisjećaju s dozom nostalgije. No, što ako vam kažemo da postoje načini da se ponovno prepustite sličnom iskustvu, pa čak i kad nema snijega?

Upoznajte ljetno sanjkanje ili svojevrsni 'tobogan' na obližnjoj Straži, a koje se odvija duž FIS-ove sanjkaške staze dvosedežnice i nudi nevjerojatan spoj adrenalina i uživanja u prirodnim ljepotama koje vas okružuju. Ova sanjkaška staza nije obična vožnja niz padinu; ona je prava avantura koju ćete pamtiti cijeli život. Staza je smještena na terenu koji je prirodno raznolik, pružajući vam priliku da doživite Bled iz jedne posve nove perspektive. Naime, dok se spuštate niz stazu, uživat ćete u nevjerojatnom pogledu na Bledski dvorac, Bledsko jezero i prekrasnu okolicu Bleda. Sanjkaška staza duge je impresivnih 520 metara, a s maksimalnom brzinom od 40 km/h i prosječnim nagibom staze od 25,2%, očekuje vas jedno zaista nezaboravno adrenalinsko iskustvo.
 
A što se sigurnosti tiče, nema brige jer staza je pažljivo osmišljena i opremljena svim potrebnim sigurnosnim mjerama kako bi se osigurala vaša dobrobit tijekom vožnje. Valja napomenuti da je 'ljetno sankanje' otvoreno tijekom proljeća i ljeta, stoga vam je ostalo svega nekoliko tjedana da se upustite u ovu avanturu, barem što se tiče ove sezone. A osim samog ljetnog sanjkanja, Straža nudi i niz drugih aktivnosti za obitelji, parove i avanturiste. Možete istražiti pješačke staze, voziti se biciklom ili se jednostavno opustiti u jednom od obližnjih restorana i uživati u tradicionalnim slovenskim delicijama. Više informacija otkrijte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 12.09.2023. u 09:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p