PUTOVANJA

Adrenalinsko sanjkanje je aktivnost koju ove zime ne želimo propustiti!

Nezaboravnu zimsku avanturu doživite u Sloveniji!

Iako smo do sada iskusili jako toplu zimu, snježne aktivnosti su nam još uvijek na vrhu liste kada se radi o provođenju slobodnog vremena s prijateljima ili obitelji. U susjednoj Sloveniji pronašli smo genijalnu aktivnost koja će se posebno svidjeti ljubiteljima adrenalina. O čemu je riječ, saznajte u nastavku!

Rogla je naselje i planinski vrh u slovenskoj Općini Zreče. Na ovom području možete pronaći pregršt zabavnih i adrenalinskih snježnih aktivnosti. Staze za skijanje, skijaško trčanje, snowboarding namijenjene rekreativcima i ozbiljnim sportašima. Uz sve spomenute aktivnosti, nas je najviše privuklo sanjkalište Zlodejevo.

Ovdje nije riječ o običnom sanjkalištu, već o adrenalinskoj vožnji stazom nalik onoj na roller coasteru. 1360 metara vijugave staze na koju su pričvršćene sanjke definitivno obećava nezaboravan doživljaj. Stazu možete proći i u paru, a pogodna je i za djecu. Maksimalna brzina koju možete postići je čak 40 km/h, no sve je savršeno osigurano i ručna kočnica vam omogućava reguliranje brzine ovisno o tome koliki ste adrenalin junkie. Vožnja završava na 1340 m nadmorske visine, odakle se žičarom vraćate ponovno na vrh.

Idilična prirodna kulisa u zimskom izdanju i brzo sanjkanje dobitna su kombinacija za nezaboravnu snježnu avanturu, posebno ako niste toliko spretni na skijama ili dasci za snowboarding. Sanjkalište Zlodejevo otvoreno je tijekom cijele godine, zbog toga je ovo izvrsna lokacija gdje možete uživati u prirodi Rogle i tijekom toplijih mjeseci.

 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nina Šesto (@nina.sesto)

Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 12.01.2023. u 11:26
Tagovi: putovanja, slovenija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p