PUTOVANJA

Adrese koje morate znati nađete li se u Rovinju

Edvin Liverić predlaže svoja omiljena mjesta
edvin liverić rovinj


P
itoreskne uličice Rovinja malo koga ostavljaju ravnodušnima. Kao prava mala mediteranska oaza romantike ovaj grad već desetljećima privlači turiste, zavodeći ih svojim šarmom tradicionalnog ribarskog mjesta pomiješanog s neodoljivom umjetničkom energijom

Jedan od velikih obožavatelja, ali i poznavaoca Rovinja naš je poznati glumac i redatelj Edvin Liverić, koji nakon uspješnih kazališnih sezona svoje vrijeme provodi upravo u slatkom istarskom gradu. Baš kao što smo mi uživali u jednom od njegovih posljednjih hitova, predstavi Velika bilježnica u kojoj se dokazao u ulozi redatelja, šarmantni Edvin gušta u rovinjskim barovima, restoranima i galerijama...

Svoje je favorite pak, samo za čitatelje FASHION.HR-a, Edvin otkrio u nastavku. Kamo se morate uputiti želite li u Rovinju fino pojesti, popiti dobru kavu ili koktel i gdje potražiti dobar dizajnerski komad, doznajte ravno iz pera pravog insidera!

Kantinon Rovinj  
Iće i piće:

Veli Jože

Stara tradicionalna istarska konoba, otvorena gotovo čitave godine i nalazi se u ulici Svetoga Križa (Santa Croce). Idealna za bilo kakvu kombinaciju jela "mare monti".

Kantinon

Novo preuređena konoba koja je nekad bila kantina za lokalne ribare. Kombinacija tradicionalnog i modernog, s dozom minimalizma. Nalazi se na Rivi (Obala Alda Rismonda)

Rio Bar

Stari kultni rovinjski kafić sad preuređen u restoran. Poznat po najljepšem pogledu na stari grad, a jedan od rijetkih koji poslužuje i fenomenalan doručak. Nalazi se na Rivi (Obala Alda Rismonda)

Monte

Jedan od najboljih restorana u Rovinju (ako ne i najbolji!), a zasigurno i u Hrvatskoj. Fenomenalan slow food s odličnim izborom vina. Nešto što ćete pamtiti čitav život! Nalazi se u ulici Montalbano.

trevisol rovinj
Trevisol

Bar smješten u istoimenoj ulici, gdje sjedite na mekanim udobnim jastucima razbacanim po stepenicama na lokalnim ulicama i malom trgu. Idealan za večernje koktele.
 
Mediterraneo

Cocktail bar smješten na jednoj od najčarobnijih lokacija uz samo more. Nalazi se u ulici Svetoga Križa (Santa Croce) i meni je najidealnije mjesto za jutarnje kave i kupanje mojih pasa.

Maestral

Idealno mjesto za konzumaciju svježih morskih plodova, a najljepše je sjesti na terasu uz more u vrijeme zalaska, jer je pogled na stari grad jedinstven. Nalazi se na Obali Vladimira Nazora.

mediterraneo 
Smještaj:
  
Hotel Adriatic

Mali boutique hôtel u samoj jezgri starog grada. Nedavno uređen, a projekt su radili naši poznati arhitekti Studio 3LHD, dok interijer potpisuju Saša Šekoranja i Dean Franić. Mjesto idealno za jutarnje kave, ali i odličan restoran. Nalazi se na Trgu maršala Tita.
  
Casa Garzotto

Mali hotel s apartmanima, preslatko uređen u stilu 19. stoljeća. Nalazi se u ulici Montalbano.

Casa 39

Predivno uređena stara kuća iz 18 stoljeća s nekoliko apartmana i preslatkim dvorištem. Kombinacija starog i modernog. Nalazi se u ulici Grisia na broju 39, a prepoznatljiva je po plavom biciklu na ulazu, koji je prerastao u mali cvjetni vrt.

 
hotel adriatic 
Galerije i shopping:
 
Salt Concept Store

Jedno je od rijetkih mjesta gdje ćete naići na zanimljive dizajnerske odjevne predmete. Ono što je zanimljivo jest da prodaju i žensku i mušku modu. Nalaze se u ulici Montalbano.

Galerija Zdenac

Galerija Zdenac u ulici Zdenac, bez konkurencije je najbolje mjesto za kupnju zanimljive minimalističke primijenjene ručno rađene keramike. Svakako pogledati!

Galerija Hotel Lone

Zadužena je za ponudu i prodaju Hrvatskih dizajnera. Jedinstveno mjesto sa super ponudom od accessoriesa do odjevnih predmeta i predmeta produkt dizajna. Nalazi se u prizemlju Hotela Lone.

hotel lone   
 
M.M., Edvin Liverić
Foto: Facebook, Instagram
Objavljeno: 09.08.2016. u 14:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p