PUTOVANJA

'Advent na Gradini' - Najblještavija adventska lokacija s uvjerljivo najviše lampica koju ove sezone morate doživjeti

Čarolija u Trsatskom kaštelu
Rijeka, poznata kao biser Kvarnera, svojom bogatom poviješću, kulturnim nasljeđem i impozantnim prirodnim ljepotama privlači brojne posjetitelje tijekom cijele godine. Međutim, kada zimska čarolija zahvati ovo primorsko odredište, grad postaje dom jednom od najblještavijih i najčarobnijih adventskih događanja u ovom dijelu Europe - Adventu na Gradini.

Advent na Gradini, koji se održava već sedmu godinu zaredom, postao je sinonim za raskoš i čaroliju božićnog razdoblja. Trsatska gradina, koja inače čuva stoljetnu povijest Rijeke, tijekom adventa postaje pozornica bajkovite transformacije. Svjetlosne skulpture koje krase ovo mjesto u potpunosti su ručno izrađene i pretvaraju ovu povijesnu lokaciju u pravu božićnu čaroliju. Jedan od najimpresivnijih elemenata Adventa na Gradini je svjetlucavi trsatski zmaj, koji ponosno stoji nad gradinom poput kakvog čuvara. S druge strane, impresivnu Rimsku kulu krasi svjetlucavi plašt, a velika božićna kugla dočekuje posjetitelje na samom ulazu u kaštel, najavljujući čaroliju koja ih čeka unutar zidina. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i ručno izrađene jaslice, s više od 500 elemenata, koje dodatno upotpunjuju božićnu priču među impresivnim, starim zidinama.

No, Advent na Gradini nije samo vizualno iskustvo; to je ujedno i festivalski događaj koji nudi raznovrsne programe za posjetitelje svih dobnih skupina. Tematski, glazbeni i dječji programi održavaju se unutar ove bajkovite kulise, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Ove godine, Advent na Gradini nudi čak 17 različitih programa, obuhvaćajući baš sve - od kulturnih događanja do gastronomske ponude. Više informacija o programu otkrijte ovdje!

Objavljeno: 07.12.2023. u 11:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p