PUTOVANJA

Anita Dujić Veljača vas vodi na Tajland

Mini Instagram dnevnik naše chic trendseterice

Anita Dujić Veljača  
Kad je riječ o putovanjima, Azija je oduvijek bila prva na mojoj listi destinacija. Već dugo planiram posjetiti Tajland, pa kada se u novoj godini ukazala prilika za bijeg, nisam previše razmišljala. Osim jet laga i navikavanja na ludnicu Bangkoka, Tajland je ispao upravo ono što sam i očekivala.
 
Kaos i užurbanost glavnoga grada potpuna je suprotnost obali i otocima. Čim se malo odmakneš od vruće i vlažne gradske vreve, ono što te čeka jesu prekrasne pješčane plaže nad kojima naprosto lebdi mir i svojevrsni zen.

Pri posjetu Tajlandu dobitna kombinacija uvijek je miks ludila Bangkoka i ljepote otoka, za čim smo se i mi vodili te uspjeli u potpunosti napuniti baterije. Nakon ovakvog putovanja koje se sastoji od barem desetak dana okupanih toplinom, suncem, morem i neopterećenošću, itekako je lakše preživjeti ostatak hladne i tmurne zagrebačke zime.

 
Anita Dujić Veljača/Bangkok 
Od otoka smo posjetili Koh Samet, rajsko područje dva sata udaljeno od glavnoga grada. Upijanje lokalne kulture, uživanje u malim obalnim restoranima s prstima zabijenim u meki pijesak i potpuni hedonizam tih su dana bili esencija naših dnevnih rasporeda. Nadalje, posjet gradu Ayutthaya, nekadašnjem centru sijamskog carstva, priskrbio nam je porciju raskošne arhitekture te lutanje nekadašnjim veličanstvenim palačama, samostanima i utvrdama. Ovo je ujedno bila i naša posljednja stanica prije povratka u usijani Bangkok te naposljetku i hladan Zagreb.  
 
Koh Samet 
Koh Samet  
Koh Samet 
Koh Samet 
Anita Dujić Veljača/Tajland 
Anita Dujić Veljača/Tajland 
Anita Dujić Veljača/Tajland 
Koh Samet 
Koh Samet/Anit Dujić Veljača 
Anita Dujić Veljača
Foto: Instagram 
 
Objavljeno: 21.01.2015. u 10:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p