PUTOVANJA

Bajkovita Kapadokija idealna je lokacija za proljetni odmor!

Posjetite jedan najneobičnijih krajolika na svijetu

Kapadokija je nevjerojatna pokrajina u središnjoj Turskoj, a ako ste već čuli za nju, sigurni smo da je tako zahvaljujući kapadokijskim zapanjujućim pejzažima kojeg oblikuju vulkanske stijene, doline i krateri, a zbog kojih ova pokrajina zaista izgleda kao da se nalazi na drugom planetu.

Jednom kada ugledate ljepote ove turske pokrajine, neće biti teško shvatiti zašto sve više turista diljem svijeta želi posjetiti Kapadokiju; među najpoznatije atrakcije ovog mjesta ubrajaju se neobične formacije stijena, poznatije pod imenom ''vilinski dimnjaci'', a koje su ujedno i glavno obilježje Nacionalnog parka Göreme. Ovakve stijene nastaju erozivnim djelovanjem vjetra i vode, a jedinstveni stupovi i tornjevi visine i do 40 metara kakve možete ugledati upravo u Kapadokiji, ne pronalazimo više nigdje u svijetu. Osim jedinstvenog, apstraktnog krajolika, Kapadokija svojim posjetiteljima nudi i razgledavanje čak preko 30 podzemnih gradova koje su lokalni stanovnici u davnoj povijesti koristili kao skloništa, a koja su danas pretvorena u prava turistička mjesta, hostele pa čak i jedinstvene boutique hotele uređene u autentičnom stilu svojstvenom upravo ovoj pokrajini.

Let balonom najbolji je i najpopularniji način za razgledavanje nadrealističkog krajolika Kapadokije koja je ujedno i jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija za vožnju balonima. Svakoga dana, prije zore, stotine balona zašareni nebo iznad Kapadokije ne bi li dočekali izlazak sunca na jedinstven, nezaboravan način, a pogled koji puca na samu Kapadokiju, doživljaj je koji se ne zaboravlja.

Kapadokija je pravo remek-djelo, nestvarni rezultat zajedničkog djelovanja prirode i čovjeka koji svakako treba doživjeti barem jednom u životu. Stoga, ako ste u potrazi za destinacijom idealnom za proljetno putovanje, sugeriramo da Kapadokiju uvrstite na vašu listu jer sa sigurnošću znamo da nećete zažaliti!

Objavljeno: 07.03.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p