PUTOVANJA

Bajkovita Korčula može se pohvaliti titulom jednog od najljepših otoka svijeta i pravo je vrijeme da otkrijete sve njene čari!

Mediteranska oaza koja oduševljava turiste iz cijelog svijeta!

Nije nikakva tajna da je hrvatska obala već davno prepoznata kao jedna od najljepših na svijetu, a o čemu svjedoče milijuni turista koji svake godine u sve većem broju odlučuju boraviti upravo na nekom od naših prekrasnih otoka. A sada je Lijepa Naša dobila i još jednu potvrdu o turističkoj atrakciji svoje obale, o kojoj svjedoči službena lista najljepših otoka na svijetu na kojoj je prošle godine visoko peto mjesto zasluženo pripalo prekrasnoj Korčuli!

Korčula je šesti po veličini jadranski otok koji je svoj dom pronašao na jugu Dalmacije. Sama obala prostire se na nevjerojatnih 182 km, a mahom je sačinjena od niza uvala i čarobnih otočića koji izgledaju baš kao s razglednice. Ovaj divni otok smatra se biserom južne Dalmacije, a svojim posjetiteljima nudi slikovitu staru gradsku jezgru koju ne smijete zaobići, prekrasne obalne panorame, pitoreskna ribarska sela i idilične uvale s kristalno čistim morem koje strani turisti posebno izdvajaju kao najveću atrakciju cijele Korčule. No, Korčula krije pregršt lokacija i za sve oni koji se žele odmaknuti od velikih turističkih gužvi. Naime, u unutrašnjosti otoka pronaći ćete jedinstveni zeleni krajolik s panoramskim pogledom i skrivenim kulturnim blagom koje se može otkriti isključivo pješice ili biciklom. Osim toga, blizina Dubrovnika i otoka Mljeta svim posjetiteljima pružaju jedinstvenu priliku da provedu vrijeme na tom divljem otoku, kao i da bez muke obiđu nacionalni park Mljet, Dubrovnik, Makarsku rivijeru, UNESCO-ov grad ili pak Mostar i Neretvu.

Svakako savjetujemo da posjetite neke od prirodnih luka kao što su Račišće, Vrbovica, Babina, Prigradica, a nipošto nemojte propustiti kupanje u najljepšim uvalama kao što su Zavalatica, Rasohatica, Orlanduša, Pavja luka, Pupnatska luka, Prižba, Gršćica, Brna… Sigurni smo i da će vas posve oduševiti mjesto koje domaćini ponajviše povezuju uz našeg poznatog glazbenika - Olivera Dragojevića - Vela Luka, kao i pitoreskno mjesto Blato te primorska mjesta Lumbarda i Račišće, a nakon napornog dana provedenog na moru i istraživanju ovog bisera, istražite neku od korčulanskih konoba koja nudi najbolje domaće, riblje specijalitete kojima biste se zaista trebali počastiti! Više o ovom divnom mjestu potražite ovdje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.06.2023. u 15:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p