PUTOVANJA

Bajkovita portugalska regija idealna je destinacija za ljetni odmor iz snova!

Egzotična lokacija koja krije najljepše plaže Portugala

Krajnje je vrijeme da započnete s planiranjem godišnjih odmora, a s obzirom na to da sve više europskih država otvara svoje granice za izletnička i turistička putovanja, čini se kako ipak nećemo provesti ljeto ograničeni isključivo na domaći turizam.

Za mnoge putnike, ultimativni godišnji odmor podrazumijeva egzotične destinacije, pregršt kulturnih znamenitosti, gastronomski raj, obilje aktivnosti, ali i vrijeme za opuštanje i ''odmak od svega''. Sve navedeno opisuje Agarve; južnu portugalsku regiju prepunu povijesnog, ali i modernog sadržaja u kojoj će baš svatko pronaći nešto po svom guštu. Prekrasne litice sa zapanjujućim pogledom, morske špilje, pješlane plaže i skrivene uvale samo su neki od razloga zbog kojega Algarve svake godine privlači više od četiri milijuna posjetitelja. Okružen Atlantikom s obje strane, Algarve je ujedno i raj je za surfere, a s obzirom da ovoga ljeta ne očekuju pristizanje putnika iz prekooceanskih zemalja, Algarve je idealna destinacija za sve one koji žele posjetiti ovo bajkovito mjesto, a ujedno i izbjeći velike gužve i horde turista uobičajene za ljetni period.

Ono što ćete svakako zamijetiti prilikom dolaska u Algarve, definitivno je pozitivna, prijateljski raspoložena atmosfera u malenim gradićima i selima. U Algarveu je posve normalno upoznati ljudi po barovima i na plažama, a lokalci će vas vrlo rado provesti po čitavomk području i upoznati vas s autentičnim životom u ovom mediteranskom kraju. Posjetite brojne katedrale i muzeje koji nastanjuju ovo mjesto, kušajte tradicionalne potrugalske specijalitete te se okušajte u jednom od najdražih sportova kojima se bavi ogroman broj domaćih stanovnika - golfu. Dodajte svemu činjenicu da je Algarve cjenovno izuzetno pristupačan, dobili ste formulu za idiličan ljetni odmor koji ćete još dugo pamtiti.

Objavljeno: 12.06.2020. u 10:16
Tagovi: ljeto, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p