PUTOVANJA

Bajkovite destinacije u Europi idealne za ljetni odmor iz snova

Čarobne lokacije koje jedva čekamo posjetiti

Iako još uvijek čekamo trenutak kada ćemo nesputano moći planirati putovanja u druge europske zemlje, činjenica je da se europske granice polako ali sigurno počinju otvarati, a mi smo brže bolje započeli s planiranjem ljetnih godišnjih odmora i posjeta lokacijama koje se već dugo nalaze na našoj listi destinacija koje želimo što prije posjetiti!

Sitni pijesak, pitoreskna ribarska sela, neodoljiva tirkizna boja mora i idilične, pješčane plaže formula su za savršen godišnji odmor. Nasreću, Europa se može pohvaliti ogromnim brojem mjesta koje upravo krase nabrojane karakteristike, a mnoge možemo pronaći upravo unutar granica Lijepe Naše. Brojne Hrvatske lokacije tako su se pronašle na cijenjenoj listi Best European Destinations, i to u kategoriji bajkovitih europskih destinacija koje su idealna lokacija za savršen godišnji odmor. Upravo zato, u nastavku smo izdvojili 8 najljepših, što hrvatskih, što europskih destinacija koje su se pronašle na samom vrhu najpoželjnijih ljetnih odredišta, a zbog kojih će vaš godišnji odmor biti nezaboravan!

 

Madeira, Portugal

Ova bajkovita autonomna portugalska regija poznata je kao otog vječnog proljeća te biser Atlantika, a njeno ime znači - šuma. Pitate se zašto? Madeira je dom brojnim biljnim i životinjskim vrstama koje nećete pronaći nigdje drugdje na svijetu, a uz brojne neistražene lokacije, prirodne rezervate, bajkovite kilometarske plaže i savršenu mediteransku kuhinju postala je jedna od najpoželjnijih ljetnih destinacija, zbog čega se pronašla na samom vrhu liste!

Capri, Italija

Talijanski otok smješten u Tiranskom moru svojom ljepotom je privlačio pozornost još od davnog, antičkog doba, nakon čega je postao najatraktivnija europska destinacija za sve umjetnike, pisce i ostale estetičare. Većina otočića koji su dio Caprija dostupni su pješice, taksijem ili prilično jeftinim auobusima, a posebno je atraktivna Caprijeva divlja i nešto udaljenija strana koja skriva brojne špilje, bajkovite uvale, plaže i prizore koje nijedna fotografija neće dočarati.

Krf, Grčka

Otok Krf spada među top 10 najljepših i najposjećenijih otoka predivne Grčke. Ovaj otok je ujedno i jedan od najpovoljnijih otoka za ljetovanje, a oduševit će vas svojim čistim i toplim plavim morem, sjajnom gastronomijom, bogatom povijesti i kulturom i plažama koje nude sve što želimo od savršenog godišnjeg odmora!

Kotor, Crna Gora

Ovaj crnogorski biser trebali biste posjetiti barem jednom u životu, a ne sumnjamo da će vas potpuno osvojiti svojim neodoljivim otočićima, pitoresknim bedemima i razigranim crvenim krovovima koji tvore nezaboravne ljetne prizore. Obiđite stari grad Kotor, kamena sela, posjetite obližnju Budvu te uživajte u pravom mediteranskom ugođaju i gastronomiji koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Azores, Portugal

Portugal je nevjerojatno sunčana zemlja s netaknutom prirodom i pejzažima koji oduzimaju dah, što posebno dolazi do izražaja upravo na Azori otočju; ono što putnici najviše vole istaknuti jest ljubaznost i pristupačnost domaćina koji će vas rado uputiti u obilazak najljepših krajolika, plaža i zaselaka koji su prošle godine svrstani među najljepšima u čitavoj Europi!

Omiš, Hrvatska

Ovaj šarmantni srednjovjekovni dalmatinski gradić u posljednjih nekoliko godina privlači enormno velik broj turista, a blizina otoka Brača, Splita i svjetski poznatog Bola svakako ide u prilog njegovoj popularnosti. Posjetite pitoresknu staru tržnicu, obiđite tvrđave koje nude zapanjujuć pogled na sam gradić te se okušajte u raftingu na rijeci Cetini i uvjerite se kako za najljepše ljetne priče ne morate potegnuti predaleko!

Symi, Grčka

Simi se nalazi među južnim otocima Dodekaneza, sjeverno od Rodosa i blizu jugozapadne obale Turske. Prije sto godina bio je jedan od najuspješnijih grčkih otoka, a taj duh otoka osjeća se i danas . Sam gradić Simi je najslikovitija luka Grčke, a na obje strane zaljeva strmo se uzdiže fjord s kućicama bijelih i pastelno žutih fasada izgrađenim u tradicionalnom otočkom stilu. Dodamo li svemu navedenom netaknutu prirodu, predivne plaže i odličnu otočku hranu, dobili ste savršenu formulu za idealna destinaciju za nešto mirniiji godišnji odmor.

Rovinj, Hrvatska

Trebamo li posebno predstavljati ovaj dragulj Jadranskog mora? Rovinj je u posljednjih deset godina postao svjetski poznata destinacija koju često uspoređuju s bajkovitim otokom Saint Tropez. No, mi bismo dodali da je, zbog itekako pristupačnijih cijena i svojih šarmantnih, pitoresknih kamenih kućica, još atraktivniji od spomenutog popularnog otočja. Obiđite rovinjske kulturne i povijesne znamenitosti, obiđite raskošnu šumu Zlatni rt i zaštićene otočiće te priobalje i uživajte u ovom sunčanom mjestašcu koje će vam omogućiti savršen ljetni odmor koji ćete još dugo pamtiti.

Objavljeno: 18.05.2020. u 10:19
Tagovi: ljeto, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p