PUTOVANJA

Bajkoviti francuski gradić najpoželjnija je europska destinacija u 2020. godini!

Najbolja europska destinacija prema mišljenju svjetskih putnika

Colmar je maleni, srednjovjekovni gradić koji se smjestio u francuskoj pokrajini Alsace i jedno je od onih mjesta u koje ćete se zaljubiti na prvu. A nakon što ga je cijenjena organizacija European Best Destinations, koja promiče kulturu i turizam u Europi, proglasila najboljom europskom proljetnom destinacijom za 2020. godinu, odmah smo ga uvrstili u popis destinacija koje barem jednom u životu želimo posjetiti!

Iako mnogi misle kako je Colmar idealna destinacija koju valja posjetiti isključivo u zimsko i božićno vrijeme, i to ponajviše zbog popularnog božićnog sajma koji je svake godine sve bogatiji, ovaj živopisni gradić jednako oduševljava svoje posjetitelje iz svih dijelova svijeta tijekom cijele godine. U jesensko doba Colmar je idealna lokacija za istraživanje manjih okolnih mjesta u kojima se nalaze prostrani vinogradi i neke od najboljih francuskih vinarija, a s obzirom da Colmar godišnje broji čak 300 sunčanih dana, neće razočarati niti u ljetnom periodu kada posjetitelji uglavnom biraju obilazak gradića čamcima zbog kojih je dobio nadimak ''mala Venecija''.

Bajkoviti Colmar će svojim šarenim, pitoresknim ulicama i zapanjujućom srednjovjekovnom arhitekturom osvojiti baš svakoga, a zanimljiva je činjenica i da je upravo Colmar jedan od rijetkih europskih gradova koji svake godine organizira proslavu i doček proljeća, i to uz bogati program prepun kulturnih i društvenih zbivanja. Uz sve navedeno, zaista nismo iznenađeni brojkom od nevjerojatnih 600 000 glasova koji su ovaj bajkoviti gradić okrunili titulom najbolje europske destinacije!

Valja nepomenuti kako se, prema mišljenju svjetskih putnika, na osmom mjestu pronašao i jedan hrvatski grad – Rijeka, koja ove godine nosi laskavu titulu europske prijestolnice kulture i čija je popularnost nakon samog proglašenja naglo porasla. Kompletan popis najboljih europskih destinacija za 2020. godinu možete pregledati na službenoj stranici organizacije, a ne sumnjamo da će vas određene lokacije, koje su se pronašle na listi, prilično iznenaditi!

Objavljeno: 14.03.2020. u 00:00
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p