PUTOVANJA

Bajkovito Lokvarsko jezero prekriveno snježnim pokrivačem koje morate posjetiti ove zime!

Čarolija zime koju morate doživjeti

Prava zima je napokon počela, a snježni pokrivač zabijelio je dobar dio Hrvatske i pretvorio ju u pravu, zimsku bajku s idiličnim lokacijama koje morate posjetiti i doživjeti u snježnom razdoblju. A regija koju je posjetilo uvjerljivo najviše pahulja jest, kako to obično i biva, naš prekrasni Gorski kotar!

Gorski kotar idealna je destinacija za one koji su u potrazi za nešto aktivnijim izletom, pa se žele okušati u skijanju, sankanju i ostalim zimskim sportovima, ali i za one koji vole lagane, bezbrižnje šetnje snijegom i uživanje u prekrasnim vidikovcima i pogledima na snijegom prekrivene obronke. Ako ste se kojim slučajem pronašli u drugoj skupini, tada je Lokvarsko jezero destinacija koju ovoga siječnja nipošto ne smijete zaobići!


Iako je Lokvarsko jezero umjetno, ono se savršeno uklopilo u prirodni okoliš prelijepih goranskih crnogoričnih šuma, pa danas predstavlja iznimnu turističku atrakciju i omiljeno je mjesto sportaša i rekreativaca, a posebice u proljetnom i ljetnom razdoblju. A zimi, ovo jezero pretvara se u pravu zimsku bajku koja izgleda kao s razglednice, a koju zaista treba doživjeti uživo. Oko samog jezera proteže se čak 17 km duga pješačka staza, stoga savjetujemo da krenete rano, opremljeni prikladnom odjećom i obućom! Na kraju samoga puta savjetujemo da predah potražite u obližnjem restoranu Eva koji će vas oduševiti svojom bogatom ponudom i ukusnim, domaćim zalogajima.


Foto: Instagram
Objavljeno: 10.01.2022. u 10:16
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p