PUTOVANJA

Biste li otišli na 15-minutni godišnji odmor?

Inovacija njemačkog dizajnera mogla bi predstavljati vaše sljedeće putovanje
 15Min Vacation
 
Jeste li znali da u Mađarskoj postoji selo koje možete iznajmiti za odmor i postati gradonačelnik za svega 700$? Ono možda jest maleno i broji svega 18 stanovnika, no ova opcija, koja se pokazala izrazito profitabilnom, je dokaz kako se u turističkoj industriji granice pomiču iz dana u dan i doista sve postaje moguće.
 
Vijest sličnog karaktera stigla je ovih dana iz Njemačke, gdje je dizajner Goetz Schrader predstavio inovativnu opciju za mini godišnji odmor. Riječ je o prijenosnim balkonima koje je moguće rezervirati i postaviti bilo gdje u svijetu, a ujedno daju i potpuno novo značenje luksuznom odmoru. Prateći trendove u turizmu, gdje se hoteli više ne poistovjećuju s godišnjim odmorom i gdje putnici sami kreiraju unikatna putovanja uz platforme kao što su Airbnb i Homeaway, ova ideja ne čini se nimalo suludom.

Prijenosna konstrukcija koju je osmislio njemački dizajner nalikuje na dizalo, no s modernim arhitektonskim zaokretom. Minimalistički prijenosni namještaj sastoji se od stolova, stolica i dekorativnih detalja, a cjelokupno iskustvo je jedinstveno i namijenjeno svima koji su u potrazi za nečim novim. Moramo priznati kako se projekt 15 Minute Vacation čini idealan za ljetna druženja s grupom prijatelja.
 
15Min Vacation 
15Min Vacation 
15Min Vacation 
15Min Vacation
M.M.
Foto: Goetz Schrader
Objavljeno: 17.03.2015. u 11:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p