PUTOVANJA

Božićni sajam u Edinburghu okrunjen titulom najboljeg europskog sajma za 2022. godinu!

National Geographic proglasio Edinburgh najljepšom božićnom destinacijom
Nakon što je pandemija uzrokovana virusom Covid-19 u posljednje dvije godine blago rečeno upropastila omiljene božićne sajmove diljem svijeta, sasvim je jasno kako će nadolazeći blagdani, lišeni svih mjera i restrikcija, ove sezone nadoknaditi sve propušteno i zasjati u punom sjaju! Tako su gotovo svi europski gradovi najavili nikad bogatije programe, a ove je sezone i legendarni National Geographic održao izbor najatraktivnijih i najboljih sajmova u Europi, a koje zaista vrijedi posjetiti!

Prema mišljenju National Geographica, najbolji božićni sajam u Europi za 2022. godinu bit će božićni sajam u - Edinburghu! Edinburgh je tako pobijedio Pariz, Köln, Amsterdam i Bruxelles, a na odluku je utjecala njegova popularnost na društvenim mrežama, kvaliteta najavljenog programa , ali i prosječna cijena noćenja u hotelima u gradu. Iako je ovosezonski sajam, zbog zabrinutosti trgovaca, bio u jednom trenutku doveden u pitanje, prije nekoliko mjeseci vlasti su potvrdile da se vraća veći i bogatiji no ikada prije! Božićne svečanosti u Edinburghu započeti će 25. studenog, kada će se svečano otvoriti božićni sajmovi, panoramski kotač i popularno edinburško klizalište George Street Ice Rink koje jednostavno morate posjetiti! Božićni štandovi, čarolija lampica i miris najukusnijih škotskih specijaliteta ispunit će najpopularnije edinburške lokacije kao što su ulice The Mound, Princes Street i čarobni Princes Street Gardens vrtovi, a koji u božićnom razdoblju izgledaju kao pravo malo mjesto iz bajke!
 
Božićni sajam ispunit će i pitoresknu škotsku tržnicu u Castle Streetu, kao i zanatsku tržnicu na High Streetu i West Parliament Squareu. Ne propustite posjetiti i novo osvijetljenu stazu Spectacle of Light, a koja će se protezati kroz nekoliko ulica u centru grada. Uživajte u zapanjujućem pogledu na grad s panoramskog kotača, a potom se ugrijte uz slavan edinburški burger od divljači, kuhani Irn-Bru ili pak čašicu domaćeg viskija koju u Edinburghu ne smijete preskočiti! Više informacija potražite ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 12.11.2022. u 16:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p