PUTOVANJA

Buje: sjajna ideja za produženi vikend izlet u kojem ćete sigurno uživati

Otkrijte zašto posjetiti ovo maleno istarsko mjestašce!
Iako smo još uvijek zatrpani svakodnevnim obavezama i uljuljkani u poznatu rutinu, već pomalo osjećamo da nam je potreban bijeg iz monotonije. Produženi vikend izleti sjajna su prilika da se u potpunosti opustite i napunite baterije za neke nove izazove pred vama, a u nastavku smo izdvojili i ne toliko popularno mjesto za izlete, a koje pak zaslužuje puno veću pažnju!

Iz sezone u sezonu raste popularnost malenim mjestašcima u Istri, kako kod stranih turista, tako i kad su u pitanju oni domaći. O ljepotama same Istre nije potrebno previše niti govoriti jer sam okoliš, atmosfera, kao i gastronomske delicije zaista govore za sebe. Ako ste u potrazi za nekom ne toliko razvikanom destinacijom za kratki vikend izlet, onda Buje definitivno morate posjetiti. Riječ je o malenom istarskom brežuljkastom gradiću, a koji je poznat po svojim vinogradima i maslinicima, kao i po srednjovjekovnom kaštelu na strmoj uzvisini Momjana. Također, ljubitelji dobrog vina doći će na svoje jer se ovdje smjestila i jedna od najčuvenijih vinskih cesta u Hrvatskoj s čak 23 poznata proizvođača vina. Kulturna baština ovog mjesta također je izrazito bogata, pa tako svakako posjetite župnu crkvu sv. Servula, zaštitnika Buja i Etnografski muzej s rukotvorinama pučke materijalne kulture s područja Bujštine.

Nadalje, gastro ponuda također je izrazito bogata, a vrhunsku istarsku kuhinju, kao i domaća i strana vina, možete kušati u restoranu Stari Kaštel smještenom na vrhu obronka u mjestu Kaštel, nedaleko od Buja. Pored sjajne kuhinje i prekrasnog interijera, ovaj restoran osvaja i svojim pogledom na Piranske solane. Pored vina, ono što morate kušati u ovom mjestu je i domaće bujsko pivo San Servolo, kao i pivsku pogaču u Beer House San Servolo.

Bogatu ponudu ovog mjesta prati i vrhunski izbor smještaja, a koja variraju od luksuznih vila, pa sve do cozy apartmana. Kako se s niti jednog putovanja ne možemo vratiti praznih ruku, tako nije naodmet iskoristiti i kvalitetu lokalnih proizvoda cijenjenih vinara i maslinara iz Buja, a pored vina i maslinovog ulja, svakako se isplati kupiti i domaći med ili istarske tartufe u trgovini Zigante.

Foto: Instagram
Objavljeno: 30.05.2023. u 01:03
Tagovi: putovanja, putopis, Istra

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p