PUTOVANJA

Camino Korčula - Istražite naš čarobni otok na nogama i u tri dana pješačenja otkrijte sve njegove čari

Prilika koja se ne propušta
Jeste li znali da Turistička zajednica otoka Korčule, inspirirana popularnošću originalnog, hodočasničkog El Camina - 'Camino de Santiago', u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, predstavila je projekt imena "Camino Korčula" koji će potpuno oduševiti šetače, istraživače, ali i sve one koji obožavaju svoje slobodno vrijeme provoditi u prirodi.

Ovaj projekt, paralelno s poznatim El Caminom, ima za cilj spajanje fizičke aktivnosti, gastronomskih užitaka i kulturnih iskustava na našem slikovitom otoku Korčuli. Camino Korčula, kao kružna ruta, trenutno se proteže cijelim otokom, obuhvaćajući približno 160 km, s planovima za dodavanje alternativnih dionica sljedeće godine i prilagodbu postojećih prema potrebama. Sudionici imaju mogućnost započeti svoje putovanje bilo gdje na otoku, s Korčulom kao određenom početnom točkom, a zanimljiv aspekt projekta jest i potreba za smještajem izvan tipične turističke sezone na različitim točkama duž rute.

Organizirane i slobodne šetnje 

Turističke zajednice su implementirale model organiziranih šetnji (link) ali i slobodnog odabira, omogućavajući putnicima da sami odrede duljinu svog dnevnog putovanja prema svojoj fizičkoj spremnosti, interesima i dostupnosti smještaja. Za dodatnu promociju rute "Camino Korčula", izrađuje se posebna web stranica unutar Camino Croatia, na kojoj će biti dostupne sve potrebne informacije. Sve detalje otkrijte na linku.
Objavljeno: 19.11.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p