PUTOVANJA

Čaroban hotel s pogledom na talijanski Positano ovog ljeta je na našoj 'wish listi'!

Jedan od najpopularnijih hotela svijeta!

Za sve ljubitelje putovanja protekla godina bila je poprilično izazovna. Zabrane, a potom i poprilično rigorozne procedure većinu su ipak odvratile od prelaska granice, ali zato se toplo nadamo kako će naredni mjeseci donijeti nešto sretnije vijesti. Tako ovog ljeta priželjkujemo divne i bajkovite destinacije, a čarobna talijanska obala uvijek se nameće kao nepogrješiv odabir.

Positano je grad smješten za talijanskoj Amalfi obali, a poseban je po tome što se nalazi na samoj stijeni. Njegova impresivna arhitektura čini ga jednom od omiljenih destinacija svijeta, ali i lokacijom koja je apsolutni sinonim za nešto luksuzniji turizam. U Positanu je gastronomska scena jednako impresivna kao i sam izgled grada, a ne nedostaje niti trgovina najpoznatijih dizajnera, beach barova i hotela. Jedan od takvih je Le Sirenuse, luksuzni boutique hotel s čijeg prozora se nadzire Positano pa možemo samo zamisliti koliko je magično popiti jutarnju kavu s takvim ogledom.

Ovaj hotel često proglašavaju jednim od najfotogeničnijih, a već s prvim pogledom na fotografije jasno nam je i zašto. Le Sirenuse zadržao je prepoznatljivu talijansku estetiku čije uređenje budno pazi i na najmanji detalj. Tako su primjerice sobe dekorirane predivnim mramorom, antiknim komadima namještaja i ručno oslikanim muralima, a sve to je samo djelić onoga što ovaj poseban hotel pruža. Naravno uz impozantan interijer, Le Sirenuse nudi i popratni hotelski sadržaj u vidu restorana, spa prostora i bazena koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Uz ovaj divan hotel, odlučite li ovog ljeta nekoliko dna provesti upravo u Positanu, ne zaboravite posjetiti i okolne gradiće koji su također jednako živopisni. Predlažemo Staze bogova od Positana do Praiana, maleni otok Capri i Villu Rufolo te za kraj uživajte u mnoštvu pješčano-šljunčanih plaža, nezaboravnim zalascima sunca, najukusnijoj hrani i uspomenama koje ćete pamtiti cijeli život!

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.02.2021. u 00:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p