PUTOVANJA

Čarobna vožnja vlakom sjajna je ideja za zimsko putovanje s prijateljicama

Iskustvo koje ćete još dugo pamtiti

Putovati vlakom znači vidjeti prirodu i ljude, gradove i rijeke…znači vidjeti život!” – rekla je davno slavna književnica Agathe Christie, s kojom bismo se u potpunosti složili! I dok će mnogi reći kako su putovanja vlakom stvar prošlosti, činjenica jest da se vlakovi ponovno vraćaju u modu. A kada vidite kako danas izgleda moderno putovanje vlakom, sigurni smo kako ćemo uspješno razuvjeriti I one najskeptičnije.

A da putovanja vlakom mogu biti itekako luksuzna, dokazuje jedan od najpoznatijih europskih i svjetskih vlakova, švicarski Glacier Express koji vas zimi vodi kroz 7 i pol – satno putovanje od svjetski poznatog skijališta St. Moritza do bajkovitog Zermatta i obratno. Riječ je o relativno kratkom putovanju, no s obzirom na prekrasne krajolike i prirodne ljepote koje vas okružuju tijekom cijelog putovanja, ova ruta će vam priuštiti nevjerojatan doživljaj i iskustvo za pamćenje! Iako luksuzno opremljen I moderan, ovaj vlak poznat je kao ‘’najsporiji brzi vlak na svijetu’’ s prosječnom ‘’brzinom’’ od 36 km/h, a sve kako bi putnici uživali u nevjerojatnim prizorima koje im ova vožnja pruža.


Divite se veličnastvenim planinskim vrhovim, pitoresknim selima, skrivenim kanjonima rijeka Rhone i Rajne te uživajte u prekrasnoj prirodi! Poseban gušt jest upustiti se u ovo putovanje tijekom zimskih mjeseci kada prometuje samo jedna linija dnevno uz koje ćete na najbolji način doživjeti snježnu Švicarsku! Ukrcajte se u vlak u svjetski poznatom odmorištu Zermatt podno velebnog vrha Matterhorna i uputite se polagano prema glamuroznom odmaralištu St. Moritz! Na raspolaganju su dvije putničke klase (prvi i drugi razred). Cijena karte za drugi razred (od Zermatta do St. Moritza) iznosi oko 168 €, dok je cijena karte za prvi razred oko 290 €. Više informacija o ovom jedinstvenom putovanju potražite na linku.

Foto: Instagram
Objavljeno: 05.12.2023. u 16:21
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p