PUTOVANJA

Čarobni dvorac na stjenovitom otočju koji će vas oduševiti!

Romantično mjesto na obali Francuske

Kada pomislimo na putovanje u Francusku uglavnom nam misli odlutaju u Pariz ili na Azurnu obalu koja nas uvijek iznova oduševi, no ovoga puta pronašli smo nešto drugačiju lokaciju koja je idealna za romantični odmor, ali i za sve ljubitelje povijesno, kulturno i arhitektonski važnih destinacija!

Mont-St-Michel ili “Planina Svetog Mihovila” je mali stjenoviti otok smješten na sjevernoj obali Francuske. Otok je zapravo poznat kao srednjovjekovni dvorac koji zauzima gotovo čitavu površinu otoka, a koji je jedna od prvih građevina stavljenih na popis UNESCO svjetske baštine, i to davne 1979. godine. Zbog svog neobičnog oblika mnogi ovaj otočić nazivaju poluotokom, planinom ili stijenom i ne postoji jasna definicija no u svakom slučaju, ova veličanstvena građevina će vas ostaviti bez daha već na prvih pogled, a cijela priča koja gradi ovo čarobno mjesto čini ovu lokaciju još atraktivnijom! Naime, na otoku se nalazi crkva i benediktinski samostan koji je nastao nakon što se tadašnjem biskupu ukazao sveti Mihovil na otoku. Slijedila je gradnja sve veličanstvenijih građevina, crkvi i klaustra, i to sve u čast ovog sveca. Čitava opatija neponovljivo je lijepa struktura koja se nalazi na vrhu čudesne geološke formacije, zbog čega tijekom cijele godine privlači turiste iz različitih dijelova svijeta. Mont St Michel savršen je primjer stoljetnog prilagođavanja arhitekture prirodnoj formaciji stijene, a mjesto je zanimljivo i ljubiteljima mitova; legenda kaže da se upravo na ovom otočiću kralj Arthur borio s Divom prije nego što je krenuo u rat protiv rimskog cara. Možete se popeti na sam vrh stijene, gdje će vas dočekati stara kapelica, ali i brojne suvenirnice u kojima možete kupiti uspomenu na boravak na ovom čarobnom mjestu.

Nemojte propustiti i šetnju u podnožju planine gdje možete uživati u pogledu na gradić koji podjeća na nasukani brod na napuštenom otoku. Također, preporučamo da kušate lokalne specijalitete u obližnjem restoranu Mere Poulard koji radi već preko 100 godina!
Objavljeno: 06.01.2020. u 00:00
Tagovi: Europa, putovanja

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p