PUTOVANJA

Čarobno glamping iskustvo nadomak Maribora!

Ove zime priuštite si nešto drugačiji odmor!

Slovenija se zaista može pohvaliti velikim brojem mjestašca koja su idealna za zimski odmor, a uvijek joj se rado vraćamo i kada smo u potrazi za last minute bijegom u prirodi. Slovenski glamping u posljednjih je nekoliko godina u potpunosti procvao, a luksuzni kamp Chateau Ramšak je savršen primjer jednog od pregršt čarobnih zimskih glamping iskustava koje Slovenija nudi svojim posjetiteljima!

Smješten u jednom od najljepših i netaknutih dijelova Slovenije, Chateau Ramšak idealno je mjesto za sve ljubitelje mira, tišine i prirode, no uz dodatak udobnog i vrlo atraktivnog smještaja. Na bajkovitim planinskim obroncima nadomak Maribora pronaći ćete jednu od najraskošnijih glamping lokacija u Sloveniji; maleno naselje smješteno je u starom voćnjaku i, iako dizajn uzima u obzir moderne trendove i inovativna rješenja, sve je izvedeno bez velikih izmjena prirode u koju se sam kamp i smjestio. Kontekst prostora odabran je strateški i konceptualno, s jakim naglaskom na vizualnom dizajnu odmarališta koji je ostvaren koristeći isključivo prirodne materijale.

Pažljivo raspoređeni šatori luksuznog interijera zimi se zagrijavaju na ugodnih 24 stupnja, a samo vas tanki sloj šatora odvaja od zimskih temperatura koje prevladavaju u ovom planinskom predjelu zemlje. Šatori su opremljeni na razini luksuznog hotela; TV, kupaonica, ali i vlastiti jacuzzi samo su dio usluge koju pruža ovaj bajkoviti glamping. U blizini šatora smjestila se stara ladanjska kućica koja je pretvorena u tradicionalni slovenski restoran u kojega pristižu gurmani iz svih dijelova svijeta, a u kojoj možete kušati prave slovenske specijalitete kao što su domaće knedle od kruha ili tradicionalni srneći gulaš. Osim restorana, u neposrednoj blizini prostire se vinograd, kao i Ramšakov vinski podrum u kojemu možete kušati lokalna vina ali i isprobati nešto drugačiju uslugu – vinsku masažu s uljem grožđa.

Najveća posebnost ovog glampinga je blizina velikom gradu – Mariboru, koji također možete posjetiti tijekom svog boravka u kampu. Chateau Ramšak otvoren je tijekom cijele godine, a više informacija o samom smještaju i cijenama potražite na službenim stranicama.

Foto: Chateau Ramšak, Instagram
Objavljeno: 23.12.2019. u 11:04

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p