PUTOVANJA

Da. Ovo je jedan od najljepših barova koje smo vidjeli.

Cova d’en Xoroi
Cova d'en Xoroi Menorca
Legenda kaže kako je čovjek po imenu Xoroi, potpuno nepoznata podrijetla, jednog dana pronašao svoje sklonište u špilji na litici. Nedugo nakon toga, iz obližnjeg naselja koje je često pod opsadom pljačkaša, nestala je mlada žena kojoj je udaja visila nad vratom. Prolazili su mjeseci, pa i godine, a traga joj nije bilo. Tada, jednog zimskog dana, snijeg je prekrio otok, a u snijegu su se pojavili otisci stopala.

Četa naoružanih muškaraca krenula je za tragovima koji su ih odveli skroz do špilje na litici, gdje ih je dočekao neočekivani prizor. U skloništu tik do mora pronašli su muškarca, ženu i njihova tri sina. Bespomoćan, Xoroi se bacio u more, a najstariji sin je skočio za njim. Misterij njegova života je tako progutalo more, a neutješnu ženu i njena dva sina muškarci su odveli natrag u Alaior, gdje su nastavili svoje živote.

Priča je ovo na kojoj počiva jedno doista spektakularno mjesto. Bacite li oko na lokaciju po imenu Cova d`en Xoroi, Instagram će izbaciti na stotine fotografija okinutih oko prekrasnog bara u, pogađate, špilji na litici. Cova d’en Xoroi se nalazi na južnoj obali otoka Minorca, iznad kristalno plavog Mediterana i u blizini gradića Cala en Porter. Bar je to uređen u tipičnom mediteranskom stilu, s drvetom i bijelim platnom koje stvara blaženu hladovinu, no dah oduzima upravo svojom jedinstvenom pozicijom. Tijekom dana se u impresivnoj špilji s nenadmašnim pogledom ispijaju aperitivi, zalazak sunca se s nestrpljenjem iščekuje, a s dolaskom noći Cova d’en Xoroi zabliješti posebnim sjajem i pretvara se u zabavni noćni bar. S obzirom na to da nam ljeto curi kroz prste, koristimo svaku priliku da još samo malo dulje zadržimo to slatko, opojno, ljetno stanje uma. Fotografije Cova d`en Xoroi nam u tom naumu itekako pomaže.

Objavu dijeli Stefano (@steo.prince) 

Objavu dijeli Fiona Watkins (@fionawdesign)

 

Objavu dijeli debo_dsc (@debo_dsc)M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 22.08.2017. u 14:35
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p