PUTOVANJA

Divan festival cvijeća koji bismo rado posjetili

Livada ružičastog cvijeća
Shibazakura festival
Otkad je svijeta, priroda je ta koja ima moć fascinirati nas i podsjetiti svako malo na činjenicu koliko smo neznatni naspram njene snage. Neki su pak dijelovi planete ipak malo više "obdareni" prirodnim ljepotama, a jedan od njih je zasigurno Japan.

Proljeće Japanu stoji jako dobro, što dokazuju prepoznatljiva rascvjetana stabla trešnje (sakura) kojima vrve japanske ulice i koja su toliko cijenjena i iščekivana da postoji tradicija promatranja rascvjetanih krošnji, odnosno hanami, kada se stanovnici okupljaju na livadama i slave nježno ružičaste krošnje. Tu su i dobro znani wisteria tuneli, a nešto noviji, no jednako magičan je i Shibazakura - festival koji najčešće traje od kasnog travnja pa sve do početka lipnja.

Za vrijeme ovog festivala, koji se održava u Higashimokoto Shibazakura Parku, dva sata udaljenom od Tokija i smještenom podno Mount Fujia, moguće je svjedočiti nepreglednom ružičastom tepihu satkanom od preko 800 000 Shibazakura cvjetova. Izgledom veoma slični trešnjinom cvijetu, Shibazakura prekrivaju gotovo svaki komadić zemlje te tako čine fascinantan tepih koji naprosto zove na divljenje i pokoju fotografiju. Ne čudi stoga da se u ovom proljetnom periodu na području parka mogu stvarati gužve, no vjerujemo da su itekako vrijedne prizora koji dočekuje posjetitelje.

Shibazakura festival
Shibazakura festival

M.M.
Foto: Instagram (@papalotte, @zacksroaming)
Objavljeno: 24.05.2017. u 13:45

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p