PUTOVANJA

Dragulji Baltika s Costa Luminosom

Osmodnevno putovanje koje nitko ne bi odbio
boat 
Ovo osmodnevno svibanjsko krstarenje Costa Luminosom, šarmantnim brodom svjetlosti, počinje letom do Švedske, gdje počinje otkrivanje Švedske, Finske, Rusije i Estonije.

Što očekivati na putovanju? Po nekima je najljepši dio upravo posjet Stockholmu - nordijskoj metropoli kontinentalnog stila. Iz srednjovjekovnog gradića Stockholm je izrastao u jedan od najvećih i najljepših skandinavskih gradova, a povijesne građevine pastelnih boja, brojni mostovi koji povezuju gradske otoke, muzeji i umjetničke galerije definiraju ga kao kulturnu metropolu sjeverne Europe. Ne propustite posjetiti gradsku vijećnicu u kojoj se svake godine održava svečana dodjela Nobelove nagrade, Kraljevsku palaču ispred koje ćete uživati u tradicionalnoj smjeni straže uz glazbu i vojnu paradu, te slavni muzej Vasa u kojem je izložen ratni brod, ponos švedske kraljevske mornarice iz 17. stoljeća, nađen gotovo netaknut na dnu Baltičkog mora.
 
city
Krstarenje se nastavlja do Helsinkija - najvećeg i glavnog grada Finske, jednog od gradova s najvećim dohotkom po stanovniku u svijetu. Tvrđava Suomenlinna na otoku ispred Helsinkija nalazi se na listi svjetske baštine UNESCO-a i s lakoćom se urezuje u pamćenje, a šetnja gradom otkriva brojne građevine u neoklasističkom stilu.
 
pool
U proljeće ćete ovdje sresti nasmiješene stanovnike koji slave dolazak proljeća upijajući svaku zraku sunca. Što od suvenira ponijeti sa sobom s krstarenja Costa Luminosom? Predlažemo sobove salame, voćne likere, marmelade od bobičastog voća...
 
ship
Pregršt doživljaja očekuje vas i u Saint Petersburgu. Prije tri stoljeća ruski je car Petar Veliki započeo gradnju Saint Petersburga sa željom da izgradi grad izrazito europskog stila, u kojem će spojiti ljepotu Praga i sofisticiranost Beča, a inspiraciju je pronašao u Veneciji i Amsterdamu. Slijedeći želje cara i donoseći utjecaje iz svojih domovina, brojni stručnjaci iz cijelog svijeta stvorili su moderan i kozmopolitski grad koji zadivljuje kanalima i mostovima. Jedno od najvećih obilježja Saint Petersburga veličanstvene su carske palače, koje kao da se natječu u grandioznosti i ljepoti. Vrijedi upoznati i Ermitaž – jedan od vodećih svjetskih muzeja, koji se ponosi zbirkom od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijeloga svijeta. Dojmljiv je i posjet Peterhofu – ruskom Versaillesu, poznatom po palači i parku, fontanama sa savršenim vodenim kaskadama smještenim u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila.
 
ship
U slikovitom Tallinnu, jednom od najljepših gradova sjevera Europe, uživat ćete u kupovini, šetnji starim gradom ili posjetu nekoj od tipičnih starinskih kavana i tako na najbolji način zaokružiti ovo krstarenje (www.atlas.hr).
 
Foto: PR
Objavljeno: 02.04.2015. u 08:37
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p