PUTOVANJA

Dvije ideje za nezaboravan godišnji odmor

Ovoga ljeta putujte van klasičnih turističkih ruta
Nomadi 
Netko je jednom rekao da putovanja zacjeljuju dušu, i čini nam se da je bio u potpunosti u pravu. Svakodnevni stres i užurbani tempo ponekad nas toliko iscrpljuju da je odlazak na godišnji odmor jedino rješenje za oporavak od svega, kako bismo napunili baterije i bili spremni za nove pobjede. Upravo su godišnji odmori prilika da se upustimo u avanturu života i doživimo nešto posebno, provedemo to vrijeme što kvalitetnije, po mogućnosti u nekoj dalekoj zemlji, istražujući svaki korak. 

Takva iskustva svojim putnicima pružaju Nomadi, jedna sasvim neobična turistička agencija koja organizira ture i vodi na mjesta kojih nema u turističkim vodičima, a koja ostavljaju bez daha.Turistička agencija Nomadi neće organizirati standardnu turističku turu, već će se potruditi da svoj odmor provedete na zaista poseban način. Njihov tim, koji je već nekoliko puta proputovao svijet uzduž i poprijeko, čine Kristijan Grubišić, Borna Kačić, Nataša Fiolica, Siniša Glogoški i Davorka Kitonić. Nomadi organiziraju ture u daleke i egzotične destinacije koje im nisu strane jer su upravo na tim lokacijama živjeli i putovali godinama.

Njihove ture u Patagoniju, Burmu, Rusiju, Bocvanu, Japan ili na Madagaskar povezat će vas s tim zemljama na jedan sasvim drugačiji način, po receptu Nomada, kako samo oni to znaju. A njihov recept je da vas vode u najskrovitija mjesta koja poznaju samo lokalno stanovništvo i prenose iskustvo koje rijetko gdje možete doživjeti. Upravo ta mjesta nisu nužno reklamirana u turističkim brošurama pa time i preplavljena ljudima nego sva čarobna mjesta koja su vodiči, i sami zaljubljenici u putovanja, otkrili na svojim putovanjima. Kada se jednom odlučite putovati s njima postajete ovisni o takvoj vrsti putovanja i više vas „klasični“ putni aranžmani ne interesiraju.
 
Nomadi 
„Putešestvije po Patagoniji, Peru-u i Boliviji su nezaboravne, ali kada bolje razmislim sva naša putovanja su za naše putnike nezaboravna, barem se trudimo da tako u konačnici ispadne, a povratne informacije putnika daju nam na znanje da je tomu tako. U Patagoniji nacionalni parkovi nude planinarenje koje graniči s maštom. Najljepše planinarske staze na svijetu nalaze se upravo tamo, a naša grupa hoda podno vrhova koji su dostupni samo kondorima odnosno vrhunskim alpinistima. U Peru-u i Boliviji obilazimo mjesta drevnih Inka, spuštamo se u jedan od najdubljih kanjona na svijetu, obilazimo „vještičju tržnicu“ i cestu smrti, planinarimo podno vrhova viših od 5700 metara. To su samo neki mali detalji putovanja, a ja se trudim da svoju ljubav prema Južnoj Americi prenesem svima koji se upuste u ovu avanturu s nama“ – kaže Borna Kačić, jedan od vodiča u turističkoj agenciji Nomadi i vodič na putovanjima po Južnoj Americi.

Ako ste raspoloženi svoj standardni godišnji odmor ove godine zamijeniti neutabanim stazama i velikom avanturom, više o Patagoniji, Peruu i Boliviji doznajte na službenoj stranici Nomada.
 
Nomadi    
Nomadi 
Nomadi 
Nomadi 
Foto: PR
Objavljeno: 12.06.2015. u 10:48
Tagovi: putovanja, Nomadi

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p