PUTOVANJA

Europske karnevalske destinacije koje morate posjetiti barem jednom u životu!

Energija i zabava koje nemaju konkurenciju!

Nakon blagdanskog perioda u prosincu i siječnju, gotovo svi doživimo pad energije. Neki od nas se odlučuju za zimska putovanja, ipak većina ostaje na tome da čeka ljepše vrijeme kako bi se uputila na neke nove destinacije. No, to ne mora biti tako jer veljača pred nama obilježena je najluđim razdobljem u godini, razdobljem karnevala!

Tradicija karnevala u Europi traje stoljećima. Gotovo sve zemlje imaju neku posebnost kada je riječ o ovom razdoblju, stoga su karnevali duboko usađeni u identitet i kulturu mnogih država. To je još jedan razlog više da se upravo zbog karnevala odlučite posjetiti neku destinaciju. Ne možemo zamisliti bolje okruženje za punjenje baterija od šarenila, slavlja i živosti koje preuzmu ulice karnevalskih gradova. Uz to imate priliku barem jedan dan biti netko drugi, što definitivno odvlači pažnju sa svakodnevnih problema i dopušta vam da se potpuno oslobodite i odmorite.

Rijeka

Ako vam količina slobodnog vremena ili novca ne omogućuje da se odlučite za neke dalje destinacije, Rijeka uvijek odličan izbor za karnevalsku avanturu. Karnevalska povorka u Rijeci već je odavno upisana na liste najpoznatijih europskih karnevala, stoga ne trebate dvojiti je li naša kvarnerska prijestolnica dobar izbor ili ne. Rijeka se već od polovice siječnja nalazi u svom najluđem raspoloženju, a Međunarodna karnevalska povorka održat će se 19. veljače.

Santa Cruz de Tenerife

Karnevalska destinacija u kojoj ćete usred zime imati osjećaj ljeta je Santa Cruz de Tenerife u Španjolskoj. Karneval se održava se od sredine siječnja do sredine veljače, a ako se u ovom periodu nađete ondje uživat ćete u ritmovima sambe, dugim zabavama i općem šarenilu.

Ivrea

Prva asocijacija na Italiju i karnevale je naravno Venecija. No, ovoga puta smo se odlučili preskočiti tu poznatu opciju i izdvojiti srednjovjekovni gradić Ivrea. Naime, u ovom sjevernom talijanskom gradiću glavna karnevalska tradicija je trodnevna borba narančama - jedinstven običaj, nakon kojeg je cijeli grad apsolutno prekriven ostacima voća.

Binche

Karneval u belgijskom Bincheu važan je događaj za cijelu državu i duboko je povezan s tradicijom i kulturom ove zemlje. UNESCO ga je proglasio “Remek djelom usmene i nematerijalne narodne baštine”, a u ovoj manifestaciji koja datira još od 14. stoljeća sudjeluje cijeli grad. Nema boljeg načina da upoznate Belgiju od šampanjca i kamenica na karnevalskoj proslavi u Bincheu.

Nica

Naš prijedlog za kraj je Francuska rivijera. Iako ovo dijelu Francuske ne treba posebna najava niti poseban razlog za posjećivanje, jedan od najpopularnijih i najraskošnijih karnevala je dodatni plus. Od sredine do kraja veljače ovdje možete sudjelovati u Paradi cvijeća, Karnevalskoj paradi i Paradi svjetla, za koje smo sigurni da će vas osvojiti.

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.01.2023. u 15:44
Tagovi: Europa, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p