PUTOVANJA

Fužine su odlična ideja za odmor od gradske gužve!

Idealna destinacija za vikend putovanje!

Možda je naša travel lista za ovu godinu bila nešto drugačija, no zbog svima nam poznate situacije, na njoj glavnu riječ imaju destinacije unutar granica Lijepe naše. Ako ništa drugo, cijela ova situacija s korona virusom potaknula nas je da se osvrnemo oko sebe te konačno osvijestimo koliko se prekrasnih mjesta nalazi u našoj neposrednoj blizini, a upravo jedno takvo mjesto smo izdvojili u nastavku!

Samo 130 kilometara od Zagreba, u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara smjestilo se šarmantno mjesto Fužine. Prekrasne prizore možete očekivati tijekom cijele godine, no u jesenskim danima planine, šume i jezero stvaraju slikovit dojam kojem je zaista teško odoljeti. Zbog ubrzanog načina života nije naodmet s vremena na vrijeme pobjeći u ovu oazu mira te u ljepotama prirode napuniti svoje baterije.

 Zbog blizine, vrlo lako možete organizirati jednodnevni izlet, a zbog bogate ponude smještaja, ondje možete provesti i cijeli vikend. Kada govorimo o smještaju, možete pronaći gotovo sve; od hotela, tradicionalnih kućica za odmor, apartmane, pa sve do pansiona, a što se gastronomske ponude tiče, autohtona domaća jela od gljiva i divljači nešto je što nikako ne smijete propustiti kušati.

Fužine su prepune kulturnih i prirodnih znamenitosti, a definitivno je najpopularnija šetnica oko jezera Bajer, idealna za laganu šetnju. Oni željni aktivnog odmora, uživat će u brojnim biciklističkim i planinarskim stazama, a svakako morate posjetiti i špilju Vrelo, dugačku 300 metara. Riječ je o špilji kroz koju protječe podzemna voda, a istražiti ju možete uz pranju stručnog vodiča. Zahvaljujući bogatom sadržaju ovog simpatičnog mjesta, sigurni smo kako će svatko pronaći idealan odmor za sebe!

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.01.2021. u 09:57
Tagovi: putovanja, putopis

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p