PUTOVANJA

Gdje se kupati ljetujete li u Zadru?

Najljepše plaže u zadarskoj regiji

sakarun 
Ljeto nas službeno časti svojim divnim vremenom i visokim temperaturama, i gotovo smo sigurni da sve svoje slobodne trenutke u danu provodite negdje uz vodu (idealno, onu morsku), vrzmajući se oko lijepih plaža, karizmatičnih konoba... U slučaju da se nalazite u Zadru, divnih vam prizora zasigurno ne manjka, kao ni znamenitosti koje valja istražiti i cool mjesta koje treba posjetiti. S plažama Zadra je pak priča malo kompleksnija stoga vam s nekoliko prijedloga stižemo u pomoć.

Ljepota je Zadra neosporna, kao i njegovo bogato kulturno naslijeđe vidljivo na gotovo svakom uglu. Times mu je svojedobno laskao pridajući mu titulu zavodljivog dalmatinskog grada, a The Guardian mu je tepao opisima poput new capital of cool. Je li tijekom posljednjih godina Zadar opravdao ove medijske stupce, ostavljamo mnogobrojnim posjetiteljima na prosudbu, no ono što će zasigurno mnogima predstavljati minus je manjak idiličnih mjesta za kupanje u gradu.

Osim plaže Borik kraj hotela Falkensteiner, Dikla ili plaže Kolovare na kojima će ljubitelje mirnih lokacija odbiti velika gužva, moguće se uputiti na obližnje otoke gdje će ljetne radosti dosegnuti vrhunac. Dugi Otok, Nin, Lazaret i Murter samo su neke od obližnjih lokacija na kojima ćete pronaći lijepe i manje napućene plaže, a neke od atraktivnijih donosimo u nastavku.
 
sakarun 
Sakarun (Dugi otok)
Kao jedna od najljepših plaža na Jadranu, ali i svijetu, te nedvojbeno najomiljenija u zadarskoj regiji nametnula se zaštićena plaža Sakarun, smještena na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka. Prostrana pješčana plaža okružena borovom šumom je zaštićena, nudi idiličan odmor i prizor je koji se ne zaboravlja.
 
ošljak 
Ošljak (Lazaret)
Najmanji nastanjeni otok na Jadranu ujedno je i jedno od najslađih mjesta za kupanje u okolici Zadra te spada u kategoriju zaštićene prirode - park šume. Mjesto na koje se morate uputiti žudite li za mirom i mjesto na kojem ćete spoznati esenciju Dalmacije. Kristalno čisto more, netaknuta priroda i pravi domaći morski specijaliteti razlozi su zbog kojih bismo definitivno sjeli na trajekt.
 
nin 
Kraljičina plaža (Nin)
Ninska laguna mjesto je idealno za obožavatelje pješčanih plaža. Nekoliko kilometara pješčanih uvala s plitkom vodom idealno je za picigin, a lokacija je povoljna i za surfanje zahvaljujući vjetrovima. Plaža se nalazi 15 kilometara sjeverno od Zadra.
 
Pisak & Kulin Rivijera Starigrad Paklenica
Uputite li se u Pakleničku rivijeru, dočekat će vas prirodne šljunčane plaže nastale višestoljetnim nanosima riječnog materijala kroz kanjone Velike i Male Paklenice. Definitivno vrijedno posjeta.
 
slanica 
Slanica i Podvrške (Murter)
Kažu kako je pješčana Slanica najljepša plaža na Murteru, što je sasvim opravdano s obzirom na čisto more i ugodnu plažu pogodnu za djecu i obitelji, no pitate li otočane, svakako će vam preporučiti i lijepu Podvrške.
 
Zaton
Plaža s Plavom zastavom jedna je od najpopularnijih plaža okolice, stoga nije biti prvi odabir za ljubitelje mira i tišine. Pješčana plaža dio je turističkog resorta i nudi mnoge zabavne sadržaje, kao i bogatu gastro ponudu.
 
lojena 
Lojena
Na Kornatima se nalazi plaža Lojena, koja privlači svojom plavo-zelenom bojom mora i sitnim bijelim kamenčićima u kombinaciji s pijeskom. Do plaže se može doći s Dugog otoka, čamcem.

 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 10.08.2016. u 15:49
Tagovi: putovanja, Zadar, plaže

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p