PUTOVANJA

Gradić u kojem zimske čarolije ne nedostaje

Dokaz kako jednostavnost može biti itekako zanimljiva!

Danas je život postao nezamisliv bez društvenih mreža koje redovito koristimo kako bi pronašli sve što nas u tom trenu zanima. Umrežavanjem smo dobili mogućnost zaviriti u svaki kutak na svijetu, a iznimka nije ni mjestašce koje je svojim izgledom privuklo brojne znatiželjne poglede.

Iako zimu često povezujemo s prehladama i niskim temperaturama, ona itekako ima svoje čari. Istina je da je mnogima ljeto omiljeno godišnje doba, ali kada se zamislimo ispod tople dekice s vrućom čokoladom u rukama, slobodno možemo reći kako je ljeto dobilo dobru konkurenciju. Osim što uživamo u opuštajućoj atmosferi, također svoje vrijeme kratimo skrolanjem na Instagramu koji nam omogućava da cijeli svijet imamo na dlanu. Tako ste sigurno u jednom trenu naišli na gradić koji prezentira pravu zimsku čaroliju koje nam definitivno nije dosta.

Riječ je o gradu Stavanger koji se smjestio u Norveškoj. U samom centru grada nalaze se nizovi malenih drvenih kućica koje su zbog svoje bijele boje postale prava atrakcija. Kućice koje datiraju još iz 17. i 18. stoljeća dokaz su kako jednostavnost itekako može biti zanimljiva, pa su kao takve i zaštićene te se smatraju kulturnom baštinom. Ovo mjesto je idealno ako zaista želite pravi zimski odmor koji redovito znaju pokvariti velike gužve. Uske okićene ulice vape da se u njima izgubite, pa se odvažite na duge šetnje i istraživanje. Posebna čarolija nastaje kada ovaj gradić prekrije snježni pokrivač, čime se stvara pravi Winter Wonderland.

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.12.2018. u 00:00
Tagovi: putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p