PUTOVANJA

Harper's Bazaar izdvojio 15 razloga zašto treba posjetiti Hrvatsku

Nova porcija pohvala na račun ljepota naše zemlje
hrvatska
Ljeto nam je trenutno blizu koliko i put na Mars, no to ne znači da nam planovi za predstojeću toplu sezonu tu i tamo ne padnu na pamet, osobito za vrijeme prvog jutarnjeg izlaska na strahoviti minus. Ili dupkom punih tramvaja na putu do posla.

Ljeto je, i to ono provedeno u Hrvatskoj, na umu i svjetskim medijima koji ne prestaju spominjati ljepote naše zemlje i naglašavati kako je putovanje na hrvatsku obalu od krucijalne važnosti u aktualnoj godini. Hvalospjeve našoj zemlji posljednji je sa svojim čitateljima podijelio američki Harper's Bazaar, objašnjavajući kojih je to 15 razloga zbog kojih se u 2017. treba posjetiti Hrvatska. Točnije, jedino Hrvatska.

hrvatska
Navodeći opušteni šarm, ispijanje vina i upijanje zraka sunca kao glavne atribute, poznati je magazin na prvo mjesto razloga za posjetu stavio dubrovačke gradske zidine. Na drugom je mjestu domaće vino, a kao obavezna mjesta za kušanje hrvatske kapljice Harper's Bazaar navodi vinariju Tomić u Jelsi i dubrovački D'vino Wine Bar. Neizostavna je i dalmatinska kuhinja koja se našla na trećem mjestu, a kao preporuke Bazaar je izdvojio hvarski restoran Passarola i splitski Dvor. Nadalje, iznajmljivanje vile je must, kao i uživanje u romantičnom zalasku sunca te plivanje u skrivenim uvalama poput onih na Paklenim otocima.

Svi ćemo se složiti sa sedmom točkom liste na kojoj se nalazi ispijanje pića u nekom od povijesnih zdanja, poput Lvxor Caféa u Dioklecijanovoj palači. Razgledavanje otoka i gradova će biti najlakše na skuteru, šetnja splitskom rivom je obavezna za upoznavanje mediteranskog stanja uma, a istraživanje nacionalnih parkova, Istre i zagrebačke craft beer scene se mora naći na popisu aktivnosti na putovanju Hrvatskom, ako je pitati novinarku poznatog medija. Cjelokupnu listu stavki zbog kojih se Hrvatska mora posjetiti u 2017. proučite ovdje. Nakon samo još jednog u nizu članaka na temu ljepota naše zemlje, jedino što možemo konstatirati jest da se nadamo da su domaći ugostitelji spremni za akciju. 

hrvatska
M.M.
Foto: Instagram (@croatiafulloflife/@mindaugas_butkus, @brotherside, @jordanherschel))
Objavljeno: 24.01.2017. u 13:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p