PUTOVANJA

Hrvatska je najpoželjnija destinacija na svijetu

Telegraph objavio rezultate velikog istraživanja
croatia 
Kako se bliži kraj još jednog ljeta, statistički se podaci polako već redaju, pokazujući više nego uspješnu domaću turističku sezonu. A čini se kako ove godine svi žele doći na našu lijepu obalu, ako je suditi prema istraživanju koje je objavio britanski Telegraph.

Uzimajući u obzir podatke prikupljene u istraživanju stranice teflSearch, renomirani je Telegraph objavio kako je Hrvatska trenutno, ni manje ni više nego najpoželjnija destinacija u svijetu. Naime, sveobuhvatna analiza Google podataka teflSearcha je pokazala kako je u periodu od srpnja 2015. do srpnja 2016. godine, na području 80 zemalja i ukupno 52 svjetska jezika, Hrvatska dobila najviše upita i našla se na najviše lista želja kad je riječ o destinacijama za posjetiti.

Prema spomenutom istraživanju, Hrvatska se našla u 2.71% pretraživanja na internetu vezanih za putovanja, a prati je Grčka s 2.54%, Turska i Tajland s 2.47%, Španjolska (1.99%), Italija, Kuba, Portugal i Malta. SAD se našao na desetom mjestu među putnicima, dok Francuska nije ušla u ovogodišnji izbor. Ovo je istraživanje pokazalo kako su među putnicima iz cijelog svijeta dva kriterija pri biranju destinacije za odmor presudila - prekrasne plaže i relativno niske cijene.
 
croatia 
Nadalje, istraživanje je donijelo i nešto detaljnije rezultate koji govore o najpopularnijim destinacijama po određenim zemljama, pa tako Britanci, primjerice, obožavaju Ujedinjeno Kraljevstvo, Tajland, Tursku, Australiju i Meksiko, dok Australci najviše posjećuju Fidži, Novi Zeland, Tajland, Australiju i Vijetnam. S druge strane, na listama najpoželjnijih destinacija Hrvata našli su se Maldivi kao broj jedan, zatim Tajland, Malta, Grčka, Kuba, Tunis, Crna Gora, Turska, Maroko i Šri Lanka. Istraživanje detaljnije možete pogledati ovdje
 
croatia     
 
M.M.
Foto: Instagram (@croatiafulloflife)
Objavljeno: 17.08.2016. u 10:56
Tagovi: putovanja, Hrvatska

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p