PUTOVANJA

Predivno glamping seoce blizu Zagreba dobra je ideja za vikend

Otkrijte novi Glamping Olimia Adria Village
Glamping Olimia Adria Village
A
ko ste razmišljali o bijegu za vikend, no obala Jadrana nije opcija, moramo vam ukazati na oazu mira i prirode u Termama Olimia gdje se nalazi 20 suvremeno opremljenih luksuznih šatora, za dvije ili četiri osobe, koji omogućavaju dodir s prirodom i nude vrhunski prestiž u ozračju avanturističkog duha.


Iako se često nalaze uz more, rijeke i plaže, novi Glamping Olimia Adria Village spaja se s vrhunskom wellness ponudom Terma Olimia. Glamping svoj naziv duguje glamuru i kampingu jer je kombinacija tih dvaju koncepata, a u luksuzne šatore, koje je arhitektonski osmislio Borut Kokelj, uloženo je oko milijun eura. Glamping šatori rezultat su partnerske suradnje Terma Olimia, koja je osigurala zemljište i pripremila teren, te tvrtke Adria dom koja se pobrinula za opremanje infrastrukture i na taj način predstavila svoj brend Adria Village. Cijeli boutique resort osmislio je jedan od najboljih glamping arhitekata na svijetu koji su, u svom radu, povezali prirodne elemente stvorivši vrhunski izgled i čarobnu atmosferu.

Glamping Olimia Adria Village
Glamping Olimia Adria Village
Glamping Olimia Adria Village
Kod izgradnje su korišteni prirodni materijali koji su u savršenoj korelaciji s prirodnim okruženjem. Šatori su napravljeni od drvene konstrukcije i prirodnog platna, a pored njih se nalazi bazen, također napravljen od prirodnih elemenata. Bazen je tipa Badesign poola, vrlo popularnog u svijetu zbog prirodnog izgleda i ekoloških materijala. Voda u bazenu nije klorirana već se dezifincira s, nadaleko popularnom, himalajskom soli.

Glamping šator slijedi klasičnu formu smještaja u prirodi te se, zbog korištenja prirodnih elemenata i boja, najbolje stopio s okolinom. No, nisu samo šatori posebnost glampinga. Kako bi sve imalo prepoznatljiv štih, izrađena je posebna parkovna arhitektura koja slijedi smjernice razgibanosti u samom prostoru. To se, prije svega odnosi na autohtone biljke koje osim dekorativne uloge, omogućavaju zaštitu od sunca, a ujedno održavaju privatnost svakog pojedinog šatora. Jednom rječju, cijeli arhitektonski koncept zasnovan je na povezivanju puteljaka, vodenih motiva, drveća i skupnih prostorija.

Glamping Olimia Adria Village
Glamping Olimia Adria Village
Glamping Olimia Adria Village
Glamping Olimia Adria Village
Valja naglasiti kako su vodena rijeka i vodeni motivi posebnost svakog glampinga, a u Glamping Olimia Adria Villageu, upravo oni naglašavaju glamur. Vodena rijeka zapravo je sklop manjih jezeraca koji se nalaze ispred svakog smještajnog objekta, a povezana su sa središnjim bazenom, dok posebna svjetla daju i masažne efekte. Posebnost glampinga su zajedničke prostorije koje se nalaze u sklopu tzv. otvorenog ognjišta. To je ustvari trendovsko ognjište koje predstavlja meeting point cijelog glamping resorta gdje gosti mogu kuhati, ali i uživati u prezentacijama gostujućih vrhunskih kuhara.

Glamping Olimia Adria Village
Glamping Olimia Adria Village
Foto: PR
Objavljeno: 08.08.2017. u 12:27
Tagovi: putovanja, glamping

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p