PUTOVANJA

Ideje za vikend bijeg u prirodu

Povucite se u idilične kolibe u prirodi
kamo otputovati za vikend
prvim danima siječnja, tradicionalno nas stegne realnost. Nakon nekoliko tjedana priprema za blagdane, potom i samog slavlja tijekom kojeg smo sve obaveze uspješno gurnuli pod tepih i živjeli u trenutku, dođe taj kraj prvog tjedna u siječnju, jelke se raskite, kuglice i lampice se spreme u svoje kutije do sljedeće godine, a grad utihne i vrati se u svoju kolotečinu.


U ovim trenucima, čini se kako su baš svi spakirali kofere i otišli, ili na skijanje ili u tople krajeve na drugi kraj planete. Bijeg, koliko god kratki bio, zaista jest jedini protuotrov siječanjskoj melankoliji, a na raspolaganju ne trebate imati neograničene budžete. Vikend ispred sebe možete iskoristiti za kratko putovanje, pa makar i u susjedni grad. Promjena okoline, koliko god minimalna bila, prijat će vašem mentalnom i fizičkom zdravlju.

Kako bismo vas inspirirali, potražili smo nekoliko lokacija za odmor, ovog puta unutar granica naše zemlje. Okružene prirodom, ove kolibe i kućice će biti savršene oaze podređena isključivo vašem užitku u kojima ćete se isključiti od svakodnevice i regenerirati u potpunosti. U slučaju da ne preferirate skijanje ili ne planirate put na Maldive, razmotrite ovih nekoliko adresa i pobjegnite prvom prilikom!

treehouse resnice
treehouse resnice
treehouse resnice
treehouse resnice
treehouse resnice

Treehouse Resnice

U naselju Barilović, 39 km od Topuskog smjestila se šarmantna drvena kućica Treehouse Resnice. Smještena u napuštenom selu i okružena s dvije rijeke i netaknutom prirodom, ova kućica na drvetu je idealna za avanturiste i Robinzone, ali i za parove te obitelji. Premda je u proljeće ili ljeto, kada se može plivati u rijeci, istraživati slapove, voziti bicikl ili se niz rijeku spustiti kanuom, Treehouse Resnice idealna, definitivno će doživljaj biti i uživanje pod dekicom uz kamin ili doručak s pogledom na šumu. Više o Treehouse Resnice potražite ovdje.

Treehouse Cadmos Village
Treehouse Cadmos Village
Treehouse Cadmos Village
Treehouse Cadmos Village
Treehouse Cadmos Village
Treehouse Cadmos Village

Treehouse Cadmos Village

Poželite li krenuti južnije, dobro je znati kako se u Konavlima nalazi jedna od prvih eco-friendly kućica na drvetu u Hrvatskoj namijenjena turistima. U sklopu adrenalinskog parka Cadmos Village i okružena hrastovom šumom, idealna je za one koji se žele okušati u avanturi, ali i za one koji se samo žele povući u prirodu. Gurmane će vlasnici u obližnjem restoranu rado upoznati s lokalnim specijalitetima i običajima, a Dubrovnik je udaljen svega nekoliko kilometara od sela Cadmos. Rezervaciju možete učiniti ovdje.

Šumska vila
Šumska vila
šumska vila
šumska vila
šumska vila
šumska vila
šumska vila
šumska vila


Kuća za odmor Šumska vila

Želite li okusiti prve zimske radosti i okušati se u skijanju, prijedlog je elegantna kuća za odmor Šumska vila smještena u Gorskom Kotaru. Na uzvisini i s pogledom na Mrkopalj i skijalište Čelimbašu, dočekat će vas moderna drvena koliba u kojoj ćete imati baš sve što poželite, a istodobno ćete biti okruženi netaknutom prirodom. Detalje o rezervaciji i cijene možete pogledati ovdje

pinus
Villa Pinus Sylvestris
Ravna Gora u Gorskom Kotaru dom je mnogim luksuznim drvenim vilama, a jedna od ljepših je svakako Pinus Sylvestris. Netaknuta priroda na samo sat vremena od Zagreba dobar je mamac za sve željne odmora. Ova vila je potpuno opremljena i prikladna za dvije obitelji koje će sasvim sigurno uživati u jutarnjoj kavi na terasi s pogledom na dolinu ili finskoj sauni pred spavanje. Detaljnije je pregledajte ovdje.

kuća u gospiću
kuća u gospiću
kuća u gospiću
kuća u gospiću
kuća u gospiću
kuća u gospiću

Kuća u Gospiću

Netaknuta priroda u kombinaciji s daškom luksuza čeka vas i u drvenoj kući u Gospiću. Ako je vaša ideja odmora sastavljena od šetnji, dugih vožnji biciklom, otkrivanja Velebita i buđenja u miru i tišini, ovu lijepu kuću otkrijte ovdje.

M.M.
Foto: Facebook, Airbnb
Objavljeno: 06.01.2017. u 10:35
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p