PUTOVANJA

Ikonični pariški hotel ponovno je otvorio svoja vrata

Prvi pogled u preuređene prestižne odaje Ritza

hotel ritz pariz 
Veličanstvene odaje legendarnog hotela Ritz u Parizu napokon su ponovno otvorile svoja vrata. Hotel koji je nekoć obožavao Ernest Hemingway, kojeg su pohodili Maria Callas, F. Scott Fitzgerald i ini velikani, nakon četiri je godine renovacija zasjao u svom svojem blještavilu.

Zatvoren od 2012. godine kada je započela kompletna renovacija pariškog hotela u vlasništvu egipatskog biznismena Mohammeda Al-Fayeda, Ritz se s oko tri mjeseca zakašnjenja napokon otvorio. Investicija, koja se zbog poteškoća poput požara tijekom mjeseci renovacija povećala, sada premašuje 200 milijuna dolara. Ono što ona uključuje jest kompletna obnova infrastrukture, poboljšanje internetske veze, a prijašnjih je 159 soba transformirano u 142 sobe, uključujući 71 apartman opremljen antiknim komadima namještaja i grijanim podovima. Apartmani su ujedno tematski uređeni i odaju počast nekima od najslavnijih i najvjernijih gostiju Ritza, poput spomenutih Marie Callas i F. Scotta Fitzgeralda.
 
ritz 
Hotel je obogaćen i ekskluzivnim kompleksom Chanel Spa, prvim takvim u svijetu, veličanstvenom podzemnom balskom dvoranom, ogromnim vrtom te novim salonom imena Proust. Obnovljen je i ikonični hotelski Bar Hemingway, čime je ova nekadašnja privatna palača koju je u formi hotela otvorio švedski poduzetnik César Ritz 1898., zasjala u punom, veličanstvenom sjaju.

Otvorenje Ritza popraćeno je i prelijepim kratkim filmom Behind The Door redateljice Zoe Cassavetes kojeg možete pogledati u nastavku. 
  
hotel ritz pariz  hotel ritz pariz 
hotel ritz pariz 
 
M.M.
Foto: Ritz
Objavljeno: 07.06.2016. u 11:53
Tagovi: ritz, putovanja, hotel, Pariz

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p