PUTOVANJA

Instagram dnevnik: Špancirfest

10 dana odličnog programa u Varaždinu

Ako ste na jednome mjestu željeli uživati u prekrasnom gradu, uličnim performerima, koncertima poznatih hrvatskih i stranih bendova, no istovremeno ste željeli kupiti originalan hrvatski proizvod ili posebnu kreaciju naših kreativaca - Špancirfest u Varaždinu je bio festival za vas.

Jučer je zatvoren petnaesti po redu Festival dobrih emocija, svima dobro poznati Špancirfest na kojem sam u deset dana imala prilike vidjeti nekoliko fantastičnih koncerata, unikatne kreacije hrvatskih dizajnera i performere koji na ulicama divnog Varaždina uvijek naprave genijalan show.

Line up na glavnoj pozornici grada ove godine je bio i više nego odličan jer ste za svega sedamdeset kuna mogli slušati poznatu grupu Skunk Anansie koja je svojim nastupom oduševila sve posjetitelje, kao i u bend Triggerfinger koji su bili pravo otkriće. Tu su naravno bili i uvijek odlični Pips Chips & Videoclips, Letu Štuke, S.A.R.S, Majke, Let 3, Boban i Marko Marković te rasplesani Denis i Denis.

Zaljubljenici u umjetnost mogli su uživati u Uskoj ulici u kojoj su brojni varaždinski, međimurski i zagrebački umjetnici izlagali svoje radove pa je po mnogima najšarmantnija ulica u Varaždinu na desetak dana postala galerija na otvorenom. Špancirfest je i ove godine ponudio svašta za trendseterice koje vole posebne kreacije tako da je ovo bila idealna prilika da za svoj ormar nabavite poseban komad kojim ćete upotpuniti svoje odjevne kombinacije i koji će vas uvijek sjetiti na dobar provod u Varaždinu. Dizajnerica Mura Pehnec je specijalno za festival napravila pedesetak novih torbi u divnim kombinacijama boja, zagrebački brend Le Prase je proširio svoju ponudu na originalne majice s printevima i primjetan nakit naziva Mašenka, a varaždinski brend Digout je izbacio kolekciju majica koje su ukrašene printevima Varaždina i poznatim ikonama baroknog grada od kojih su samo neki Verglec i Čolo Notar.

Petnaesto po redu izdanje najpoznatijeg varaždinskog festivala ispunilo je očekivanja mnogih tako da već lagano s nestrpljenjem čekamo što će pripremiti iduće godine!

 
 

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 02.09.2013. u 12:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p