PUTOVANJA

Iskoristite sjajnu ponudu i na vrijeme osigurajte povoljne letove za posjet najljepšim božićnim sajmovima u Europi!

Prilika koja se ne propušta!
Nakon što su posljednje dvije blagdanske sezone zbog pandemije koronavirusa protekle u nikad skromnijem izdanju, ovogodišnji blagdani vraćaju se u europske gradove u punom jeku! Nije nikakva tajna da su božićni sajmovi jedan su od uvjerljivo najboljih razloga za putovanje Europom, a s obzirom na to da je dobro poznati niskotarifni avioprijevoznik upravo izbacio najpovoljnije early bird letove koji putuju direktno iz Zagreba u neke od najljepših europskih destinacija, sada je pravo vrijeme da započnete planirati svoje božićno putovanje!

Tako će ove sezone od studenog pa sve do kraja siječnja gotovo sve europske gradove krasiti božićne tržnice prepune regionalnih božićnih specijaliteta, poklona i drugih predmeta karakterističkih za određeno područje. Božićni sajmovi najradije započinju u Njemačkoj koja se može pohvaliti najstarijim božićnim sajmovima u Europi uopće; Prošećite srednjovjekovnim trgovima i uživajte u tradicionalnim događanjima koja se njeguju i održavaju stoljećima. Ispunite svoje večeri šarmantnim uličnim prizorima, zborskim koncertima, klizanjem i nezaobilaznim kuhanim vinom koje možete kušati na svakom kutku! Popis destinacija koje možete posjetiti po najpovoljnijim cijenama potražite ovdje, a u nastavku članka saznajte više detalja o našim omiljenim destinacijama koje su se odmah pronašle na vrhu naše bucket liste! 
 
Frankfurt

Frankfurtski božićni sajam je zbog svoje posjećenosti i veličine jedan od najvažnijih božićnih sajmova u Njemačkoj uopće. Razrađeni i nevjerojatno kreativni ukrasi štandova, pozadine Römerberga i Paulsplatza te ogromno božićno drvce također čine frankfurtski božićni sajam jednim od najljepših božićnih sajmova koji bi baš svatko trebao posjetiti! Tržnica se otvara već u studenom, a dostupna je za javnost sve do kraja prosinca. Više informacija o programu saznajte ovdje.
 
Milan

Sezonski događaj na otvorenom s više od 60 tržnica raspoređenih oko veličanstvenog Duoma u Milanu u potpunosti je posvećen tradicionalnim božićnim proizvodima (božićni ukrasi, kuglice za drvce, jaslice i još mnogo toga). Svečana tržnica koja radosno spaja kulturu, tradiciju, okus i otkriće, osim što jamči izvrsnu kvalitetu i raznolikost hrane, posjetiteljima će omogućiti ponovno otkrivanje brojnih obrtnika koji će stvarati i izlagati svoje umjetničke proizvode. Više o programu saznajte ovdje!
 
Dortmund

Gradski božićni sajam u Dortmundu jedan je od najvećih i najljepših u cijeloj Njemačkoj. U razdoblju od studenog pa sve do siječnja oko 300 štandova krasi glavni trg grada i posjetiteljima nudi razgledavanje brojnih umjetničkih djela i rukotvorina, božićnih ukrasa, neobičnih igračaka i još mnogo toga. Vrhunac za mnoge posjetitelje božićnog sajma u Dortmundu je kušanje brojnih lokalnih pića i kuhanog vina posluženih u svečanoj šalici. Šalica svake godine ima drugačiji dizajn i postala je kolekcionarski predmet koji ćete rado ponijeti sa sobom kao uspomenu na posjet jednom od najljepših europskih sajmova! Više informacija potražite ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 11.10.2022. u 14:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p