PUTOVANJA

Isola Bella: Raskošni otok na sjeveru Italije koji izgleda kao kakvo mjesto iz bajke!

Otočić na jezeru koji će vas očarati svojom ljepotom!
Kada govorimo o kraćim izletima u susjednu nam Italiju, obično pomislimo na sjeverne gradove poput Trsta i Milana, zanemarujući pravi mali otočni biser koji je svoje mjesto pronašao na prelijepom jezeru Maggiore. Isola Bella udaljena je samo 70 kilometara od Milana, a s obzirom na to da nova sezona za posjetitelje započinje za mjesec dana, brže bolje smo se bacili na planiranje prvog proljetnog vikend izleta kojeg već sada ne možemo dočekati!

Jeste li znali da je bilo potrebno gotovo četiri stotine godina i timski rad stotina arhitekata, inženjera, gipsara, slikara i stolara da bi se dogodila nesvakidašnja transformacije Isole Belle - od jezerske stijene pa sve do pravog malog hedonističkog raja koji danas predstavlja savršeno, pitoreskno odmorište koje morate posjetiti!  Sve do 1630. Isola Bella bila je stijena naseljena ribarima, s tek dvije crkvice i nekoliko povrtnjaka, a potom su zahvaljujući obitelji Borromeo, točnije vladaru Vitalianu VI, koji se smatra osnivačem Isole Belle,  započeli veliki radovi na grandioznom projektu, a koji su na koncu rezultirali sadašnjim izgledom ovog nestvarnog otočića.
 
Danas je Isola Bella jedan fascinantan itinerar koji posjetitelje vodi na uzbudljivo putovanje prepuno zanimljivosti iz područja povijesti i umjetnosti, a koje su utkane u gotovo svaki dio otočića. Posjetite prekrasnu, raskošnu palaču Borromeo i njegovu Galleriu Berthier koja krije više od 130 slika, uključujući remek djela velikih majstora prošlosti kao što su Rafaelo, Correggio, Tizian i Guido, a potom uživajte u vrlo vjerojatno jednom od najljepših vrtova koje ste ikada vidjeli! Kipovi, obelisci i fontane savršeno su uklopljeni u vegetaciju koja krije na stotine rijetkih vrsta cvijeća i biljaka i koja tvori prizor kao iz razglednice, a zbog kojih je Isolu Bellu definitivno najbolje posjetiti upravo u proljeće! Više informacija o mjestu saznajte ovdje.

Objavljeno: 09.02.2023. u 15:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p