PUTOVANJA

Istražujemo bisere Jadrana: Kornati i Pag za odmor iz snova

Martina Vuletić ima prijedloge koji će oduševiti baš sve!

Dobro je poznato kako domaća obala krije prekrasne lokacije koje bez imalo razmišljanja mogu konkurirati svjetskim destinacijama. Činjenica kako su ove sezone putovanja izvan zemlje poprilično izazovna, dodatno nas potiče da istražimo sve ljepote Lijepe naše. Ako još uvijek razmišljate i ne znate gdje provesti ljetne mjesece, Kornati i Pag nameću se kao sjajan odabir za sve one koji vole uživati u neopisivim ljepotama, ali i ukusnoj hrani.

Martina Vuletić je plesačica i influencerica, ali i zaljubljenica u makeup koja nas iznova oduševljava prekrasnim fotografijama i zanimljivim lokacijama koje posjećuje. Upravo zato Martinu smo pitali da s nama podjeli svoje favorite, a pokazalo se da su to Kornati i Pag; dva različita, ali toliko posebna otoka od kojih svaki nudi autentičan doživljaj. Bez obzira na to preferirate li više aktivan ili pasivan odmor, spomenute lokacije ponudit će ponešto za svakog, stoga svakako zavirite u Martinine savjete!

Složit ćemo se kako 'Lijepa naša' ima zaista puno toga za ponuditi turistima, od prekrasnih plaža, brojnih otoka, pa sve do prirodnih ljepota zbog kojih su brojni turisti spremni proputovati impresivan broj kilometara. Kako izgleda tvoje planiranje godišnjeg odmora i koja ti je destinacija za to omiljena?

Ponekad planiram sve do zadnjeg detalja mjesecima unaprijed, međutim većinu puta to ipak bude last - minute odluka. Iskreno, ja sam jedna od onih koji nemaju jednu bazu ljetovanja. Pod bazu mislim na isto mjesto kojem se uvijek vraćam i gdje konstantno idem. Više sam tip za istraživanje novih mjesta i ponuda. Trudim se svake godine otići negdje drugdje i vidjeti što neko novo mjesto ima za ponuditi. Neke od ljepših destinacija koje su mi ostale u sjećanju su svakako Hvar, Pag, Dubrovnik, Korčula i divni Kornati.Po čemu su upravo te lokacije toliko posebne i što se na njima isplati posjetiti?

Vjerujem kako je svako mjesto na hrvatskoj obali posebno na svoj način. Jug Hvara pamtim po prekrasnoj netaknutoj prirodi i uvalama, Pag po bezbroj divnih ogoljenih plaža, Kornate po daleko najbistrijem moru, Dubrovnik i zidine da ni ne spominjem. Smatram da se isplati vidjeti i posjetiti sve ali ako bih morala izdvojiti jednu destinaciju od svih nekako sam još uvijek pod dojmom Kornata i kornatskih pejzaža. Posjet Nacionalnom parku Kornati može biti nezaboravan cjelodnevni izlet ako ljetujete negdje u blizini, vrijedi svake kune!Za nekoga tko nikada nije posjetio spomenutu lokaciju, gdje bi bilo, po tom mišljenju, najbolje organizirati smještaj te koja hrana se isplati kušati, a da je specifična za spomenuti kraj?


Najsigurnije preporuke imam za otok Pag gdje definitivno moram preporučiti Konobu Figuricu za prave mediteranske delicije. Što se plaža tiče Ručica i Čista su mi ostale u divnom sjećanju uz mnogo malih uvala i plažica na koje možete naići tijekom vožnje po otoku. Preporučujem posjet Lunjskom masliniku, najveći u Hrvatskoj, na sjeverozapadu otoka Paga gdje se mogu vidjeti masline stare i preko tisuću godina.


Kako izgleda tvoj dan na plaži te preferiraš li više aktivan ili pasivan odmor?

Dosta sam aktivna ovako u 'normalno' doba godine tako da mi je ljeto vrijeme za pravi fizički i psihički odmor. Pasivan, miran, izoliran odmor gdje se pokušavam malo odmaknuti od svega i vratiti prirodi. Nisam neki partijaner tako da uvijek biram mirnija odredišta.

Postoji li destinacija na kojoj si provela godišnji odmor, a nikako ju ne bi nekome preporučila?

Nije još, sva sreća! Nekako uvijek prvo istražim dobro gdje idem i što me očekuje, ne idem skroz na slijepo. Dogodilo se naravno da ponekad smještaj nije ono što si očekivao ili hrana u nekom restoranu nije ukusna kako si čitao/čuo, ali generalno me nikada destinacija kao destinacija nije razočarala.

Foto: Privatni album
Objavljeno: 24.07.2020. u 09:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p