PUTOVANJA

Jahanje uz more s nevjerojatnim pogledom na naše najljepše otoke iskustvo je kakvo se ne zaboravlja!

Jedinstvena avantura koju ćete pamtiti cijeli život

Što kažete da ovoga ljeta vaš godišnji odmor začinite neponovljivim iskustvom jahanja uz more s najljepšim pogledom na arhipelag naših najatraktivnijih otoka? Iako mnogi misle kako se za ovakav pothvat morate uputiti na drugi kraj svijeta, malo tko zna da ovu uzbudljivu, a itekako opuštajuću aktivnost možete iskustiti i u Lijepoj Našoj, a sasvim smo sigurni kako će uspomene s ovog mjesta trajati baš cijeli život.

Zamislite da slušajte umirujuće zvukove valova uz blagi povjetarac, a sve to dok galopirate i prolazite kraj plaže koja doslovce oduzima dah! Promatrajući more i prekrasnu mediteransku prirodu koja vas okružuje iz potpuno nove perspektive, budite sigurni kako ćete se vrlo brzo zaljubiti u jahanje konja uz more i shvatiti da je ovakvo iskustvo jahanja različito od svega drugog što ste dosad iskusili! A prekrasni ranč - Horseback riding Podstrana koji nudi upravo ovakvo iskustvo nalazi se, pogađate, u Podstrani, malom pitoresknom mjestu udaljenom manje od 10 kilometara od Splita. Nakon što stignete na prekrasni ranč na kojemu se upoznajete s prijateljski nastrojenim konjima, i na kojemu će vas dočekati vodič koji će vas voditi kroz cijelu avanturu, krećete na trail koji se sastoji od od 5 kilometara duge dvosmjerne staze širine 3 metra. Cijeli put se ide hodom bez kasa, a vodič kontrolira tempo i raspored grupe te vas upoznaje sa kulturom, poviješću i znamenitostima ovog prekrasnog kraja. Grupe su male i personalizirane tako da ćete moći u svakom trenutku upitati vodiča što god vas zanima u vezi konja, podneblja i svega ostalog. Nakon nezaboravne avanture i jahanja koje traje cca. 1.5 h stižete natrag na ranč gdje će vas dočekati okrjepa uz domaću zakusku (dalmatinski pršut i sir) te vino i ostala pića po želji!


Što se same staze tiče, nema nikakve sumnje kako ćete biti potpuno oduševljeni Starorimskim putem koji vodi preko mitskog brda Perun te spaja dva stara sela Podstranu i Krilo. Uživajte u panoramskom pogledu na arhipelag otočja Hvar, Brač, Šolta, Vis, poluotok Čiovo i Stobreč, Split, Trogir uz neponovljivo avanturu jahanja na konju u savrešnom spoju mira i prirodne ljepote. Put jednim dijelom vodi i kroz kamene padine pa ćete u isto vrijeme uživati i u opuštajućem pogledu na planinska prostranstva kroz koja vas vode najpitomiji konji uz koje ćete se osjećati posve sigurno i zbog kojih ćete imati osjećaj kao da lebdite na oblaku! Više o ovom mjestu potražite ovdje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.06.2022. u 11:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p