PUTOVANJA

Jedan od najneobičnijih Airbnb smještaja nalazi se u Lijepoj Našoj i osvojit će vas na prvi pogled!

Mjesto koje se odmah našlo na našoj ‘bucket’ listi!
Jeste li znali da u Lijepoj Našoj imate priliku odsjesti u vjetrenjači staroj gotovo 400 godina? Smještena u samom povijesnom centru grada Hvara, vjetrenjača naziva Ruina di Molino a Vento jedna je od najvećih atrakcija na Airbnbu, a nerijetko se nađe i na listi najneobičnijih smještajnih jedinica na svijetu. Ova stara vjetrenjača 1761. godine imala je funkciju mlina za mljevenje žita, a danas je u turističkoj službi od svibnja do studenog i svake godine posjećuje ju sve veći broj znatiželjnih izletnika iz svih dijelova svijeta…

U 18. stoljeću Hvar je bio veoma siromašno mjesto, a umjesto bogatih vinograda i još bogatijih maslinika koji krase ovaj jadranski biser, u ono vrijeme na Hvaru su se sadila polja - pšenice. Iako lopatice vjetrenjače nisu ostala očuvane, obitelj koja je kulu otkupila od franjevaca 1971. godine odlučila je ovo povijesno bogatstvo Hvara preurediti kako bi u tom posebnom ugođaju mogli uživati i domaći i strani gosti. Kako i sami domaćini kažu, ideja o kuli kao smještajnoj jedinici pokazala se kao pun pogodak, a već prve godine izjamljivanja gosti su apsolutno nadmašili sva njihova očekivanja!

Kula tako danas ima površinu od ukupno 60 metara kvadratnih i podijeljena na četiri etaže - točnije na dvije etaže i dvije poluetaže, a u njoj ćete pronaći baš sve što vam je potrebno za idealan otočki odmor! U renovaciji kule koristila su se dva ključna materijala, a to su drvo i kamen koji apsolutno dominiraju cijelim prostorom i održavaju starinski priču ove neobične vjetrenjače. Zbog očiglednih razloga, većina namještaja u kuli izrađena je po mjeri, a ono što nam se ipak najviše svidjelo jest vanjski dio kule kojeg čine mali, idiličan vrt, a koji je kao stvoren za ugodna, večernja druženja! 

 

Stoga, ako ste u potrazi za nešto neobičnijim proljetnim ili izletom, savjetujemo da i ovoga puta, prije no što krenete u potragu na egzotičnim destinacijama na različitim dijelovima svijeta, zavirite u ponudu domaćih iznajmljivača koja će vas, budite sigurni, itekako iznenaditi! Više informacija o Ruina di Molino a Venti otkrijte ovdje!

 

Objavljeno: 12.02.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p