PUTOVANJA

Jedan od najposjećenijih dvoraca na svijetu nalazi se u Francuskoj i potpuno će vas očarati svojom ljepotom!

Jedinstvena lokacija koju se svakako isplati posjetiti!
Ljubitelji raskošnih europskih dvoraca i bogate kulturne baštine zasigurno su već čuli za bajkoviti Chateau de Chenonceau, prekrasan francuski dvorac koji je svoje mjesto pronašao u blizini malog sela Chenonceaux u dolini Loire. Smješten u lijepom okruženju na rijeci Cher, dvorac je okružen vrtovima i obalama rijeke koje tvore jedan zaista nerealan prizor koji izgleda kao s razglednice!

Chenonceau je jedan od najposjećenijih dvoraca u svijetu i svakako jedan od omiljenih dvoraca u Francuskoj, a nastao je u dalekom 16. stoljeću. Dvorac je prvotno bio u vlasništvu kralja Henrika II. Koji je dvorac potom poklonio plemkinji i ljubavnici Diani od Poitiersa. Upravo je Diana zaslužna za  estetiku dvorca, a romantični lučni most koji je naknadno dodala danas čini središnji dio imanja. Diana je također dodala i bajkovite vrtove koji okružuju dvorac, i iako ga je potpuno sama učinila toliko atraktivnim, kada je kralj Henry umro, njegova udovica ju je uspješno izbacila iz dvorca, a potom je cijelom imanju dodala i umjetničku galeriju. 
U 20. stoljeću dvorac je više puta mijenjao vlasnika, što je kulminiralo kupnjom od strane obitelji Menier 1913. godine - koja još uvijek posjeduje Chenonceau do dana današnjeg. U drugoj polovici 20. stoljeća dvorac je obnovljen i nakon toga otvoren za javnost, a u kratkom roku postao je jedan od najatraktivnijih dvoraca u Europi. Danas ovaj bajkoviti dvorac možete istraživati u sklopu vođenog audio-turizma ili ga možete istraživati vlastitim tempom uz priloženi letak i kartu. Svakako predlažemo da posjetite podrum kupolu koja je savršena za kušanje raznih vina iz ove regije, a obratite pažnju i na restorane koji se nalaze u dvorcu, a koji nude neke od vrhunskih francuskih specijaliteta. Također, imajte na umu da se tijekom godine u dvorcu nudi pregršt tematskih posjeta i događaja kao što su vinske i botaničke ture te noćne šetnje stoga prije no što rezervirate svoje mjesto, posjetite službenu stranicu i otkrijte što sve nudi Chateau de Chenonceau u narednom periodu! 
Foto: Instagram
Objavljeno: 11.09.2022. u 11:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p