PUTOVANJA

Jedinstveno događanje sprema se u Istri

Peti Istria Granfondo spaja gastronomiju i rekreaciju

istra by mladen_sinko_photographer 
Sjeverozapadna Istra će uskoro biti poprište zabavnog sportskog događanja. Naime, u Umagu i Novigradu sprema se veliki međunarodni cestovni biciklistički maraton u za rekreativce i profesionalce, pojedince, društva i obitelji...

Peti po redu Istria Granfondo, cestovni biciklistički događaj za natjecatelje u punoj formi te obitelji i ležerne rekreativce ove godine donosi pregršt novosti u programu, a najvažnije je istaknuti da je zbog velikog interesa, ove godine produžen za još jedan dan. Istria Granfondo 2016. održat će se od 30. rujna do 2. listopada, a svi će biciklisti i oni koji se tako osjećaju, moći uživati u jedinstvenom istarskom krajoliku, specijalitetima istarske kuhinje i podruma – na dva kotača.
 
istra 
Ovaj veliki međunarodni jesenski biciklistički maraton ima start i cilj u obalnim istarskim gradovima - Umagu i Novigradu. Osim produženja za još jedan dan, ovogodišnji Istria Grafondo, najavljuje i povećanje dodatnih sadržaja te više različitih ruta. Novost je vođena biciklistička tura City Cycle Tour With A Wine Break, koja će se održati u petak 30. rujna. Start je u poznatom turističkom naselju Stella Maris u Umagu, tik uz ATP stadion Gorana Ivaniševića, te vodi do centra Umaga sa stankom u novootvorenom wine baru. Broj sudionika je ograničen a prijaviti se možete putem maila.

Subota je rezervirana za glavni maraton koji je podijeljen na dvije trase. Natjecatelji mogu birati između staza Istria Granfondo Classic, ukupne dužine 141 km, i nešto manje zahtjevne staze Istria Granfondo Small dužine 95 km. Sudionici maratona moći će predahnuti i okrijepiti se na šest postaja duž maratonskih dionica, a na kraju one najbolje čekaju brojne vrijedne nagrade, dok svi sudionici sudjeluju u tomboli. Nedjelja je posvećena Istria Granfondo Family & Gourmet Touru, 25 kilometara dugoj rekreativnoj biciklijadi. Naime, ova biciklijada sa startom u Novigradu vodit će kroz istarska seoca, vinograde, maslinike i uz more, a svi sudionici moći će na okrjepnoj stanici kušati tradicionalnu istarsku hranu i degustirati autohtona istarska vina. Prijave za ovu jedinstvenu utrku su već započele, a više informacija o Istria Granfondu pronađite na službenoj stranici ili na Facebooku.
 
istra 
Foto: Instagram (@mladen_sinko_photographer), PR
Objavljeno: 12.08.2016. u 15:12
Tagovi: putovanja, Istra

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p