PUTOVANJA

Jedinstveno putovanje za koje se traži karta više

Nomadi vas vode u zemlju podno oblaka
nepal
 
Znate li da je Nepal jedina zemlja svijeta u kojoj se unutar 200 kilometara zračne linije dodiruju mistične džungle, moćne rijeke i veličanstvena Himalaja (osam od deset najviših vrhova svijeta) te isprepliću hinduizam i budizam, Indija i Tibet?

Da biste ju doživjeli baš onako kako treba, za suputnike morate odabrati one koji imaju najviše iskustva i poznaju je u dušu. Turistička agencija Nomadi poznata je po organizaciji putovanja u daleke i egzotične zemlje, a Nepal je njihova sljedeća destinacija. Tragate li za novom avanturom, putovanjem koje bi vam moglo promijeniti život, Nomadi su vam za rujan i listopad pripremili pravu poslasticu. 
 
Misija putovanja u Nepal jest uspeti se do jednog od najsvetijih mjesta u Himalaji - baznog logora za uspon na Annapurnu, odraditi shopping života u nebrojenim alpinističkim dućanima Kathmandua, spustiti se niz opaku rijeku, prisustvovati hinduističkom obredu spaljivanja mrtvih, doživjeti let paragliderom između moćnih himalajski vrhova, potući se sa majmunima u hramu Swayambhunath...
 
nepal   
kathmandu nepal 
nepal   
Pustolovina putovanja u Nepal počinje u Kathmanduu koji svojim intenzivnim bojama i mirisima, drevnim hramovima i živopisnim tržnicama nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nakon kratkih priprema napušta se vreva prijestolnice i kreće na sedmodnevni ABC (Annapurna sanctuary trek) koji slovi za jedan od najljepših na svijetu. Uspinjat će se do baznih logora za uspon na Machupuchre (Fish Tail) i Annapurne South (4150 metara nadmorske visine).

Dnevno će se u prosjeku hodati 5-6 sati laganog tempa i ne uspinjati se prebrzo kako bi se izbjegla mogućnost pojave visinske bolesti. Za one koji žele hodati opuštenije, bez teškog ruksaka, unajmit će se lokalni nosači (čime izravno financijski pomažemo lokalnoj zajednici). Trek će se završiti na jezeru Phewi u gradu Pokhari, idealnom mjestu za opuštanje i guštanje u finoj hrani. Umjesto odmora može se organizirati zaista neponovljivi tandemski let paragliderom iznad ledenjaka i snježnih vrhova uz pratnju himalajskih orlova.
 
Nakon što se na treku nabildaju noge vrijeme je da se poradi i na rukama stoga će putnici uskočiti u raft niz rijeku Trisuli (ocjene III-IV). U organizaciji i skiperiranju Nomadima će pomoći prijatelj Nim koji je ujedno i član nepalske rafting reprezentacije. Prije samog raftinga odradit će se kratki trening i safety talk nakon kojeg će i najneiskusniji rafteri biti spremni za uživanciju.
 
nomadi 
nomadi 
nomadi   
Vremena će biti i za shopping i kulturno uzdizanje: Kathmanduu je, naime, krcat trgovinama u kojima je moguće kupiti apsolutno sve: kukuri noževe, egzotične začine, tibetanske mandale i tanke, vrhunsku planinarsku i alpinističku opremu, odjeću i obuću. U pauzama između kupovine planiran je posjet Swayambhunath (hram majmuna), Pashupatinath (najvažniji hinduistički hram u Nepalu gdje spaljuju mrtve), hram žive božice Devi Kumari, Durbar square, Bodhnath (najveću stupu u Nepalu) i još mnogo toga... Za kraj će se posjetiti djeca u lokalnom sirotištu te će im se kao i svake godine donijeti pregršt poklona. Pokloni su briga Nomada, a na putnicima je samo da ih uruče i uljepšaju im dan.

Ukoliko vam 2 tjedna Nepala nisu dosta te nekim čudom imate još godišnjeg na raspolaganju slobodno to Nomadima spomenite jer vam u tom slučaju mogu složiti još tjedan dana akcije i nezaboravne pustolovine. U tom slučaju organizirat će dodatno za vas trodnevni rafting i kampiranje niz svetu rijeku Nepala, Kali Gandaki koja izvire u regiji Mustang te ponire podno Annapurnae gdje tvori jedan od najdubljih riječnih kanjona svijeta. Raftat ćete niz 80-tak kilometara zapanjujuće rijeke klase IV+ sa svjetski poznatim brzacima Little Brother & Big Brother. Kampirati ćete na pješčanim plažama i uživati u pogledu na planinske lance Dhaulagiri i Annapurna.
 
nepal   
Poslije pustolovine na planini i rijeci vrijeme je za džunglu, tj. Nacionalni park Chitwan. U blizini granice s Indijom nalazi se jedno od najraznovrsnijih prirodnih područja Azije gdje još uvijek slobodno u divljini žive bengalski tigrovi, azijski slonovi, kraljevske kobre, krokodili i vjerojatno najpoznatiji stanovnici parka jednorogi azijski nosorozi. Slijedeća tri dana istraživat ćete džunglu pomoću kanua, slonova i naravno pješice. Prije povratka kući posjetiti ćete i kraljevski grad Bhaktapur u kojem kao da je vrijeme stalo.
 
nepal 
nepal 
nepal 
Jeste li spremni za Nepal?
 
Detaljniji plan putovanja kao i ostale zanimljive informacije možete pronaći na Nomadi.hr.
 
Foto: Nomadi
Objavljeno: 21.07.2015. u 13:19
Tagovi: putovanja, Nomadi

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p