PUTOVANJA

Jeste li već posjetili Mošćenice? Predivno malo mjesto na moru koje je idealna opcija za vikend izlet!

Gradić s pogledom od kojeg zastaje dah!

Složit ćemo se kako nas sve topliji dani potiču na to da ih provedemo izvan svoja četiri zida, a kratki izleti nameću se kao odličan odabir. Vikend izleti na more uvijek su dobra opcija, a ako još uvijek niste, pravi je trenutak da se uputite u Mošćenice, pitoreskno mjesto na Kvarneru koje će oboriti s nogu! Mošćenice su mali srednjovjekovni gradić smješten svega 15-ak kilometara od Opatije, a nalazi se povrh malog ribarskog mjesta Mošćenička Draga.

Mošćenice sežu daleko u povijest, stoga volite li izlet u isto vrijeme učiniti i edukativnim, nikako ne propustite posjetiti etnografsku zbirku koja se nalazi na samom ulazu u stari grad gdje ćete vidjeti velik broj tradicionalnih nošnji i sličnih predmeta karakterističnih za određeno vrijeme. Tu su i Mošćenički toš, odnosno mlin za masline, Kostinac, kaštel, kao i bogata sakralna baština. Također, sam gradić predivan je prošetati i proći ćete ga manje do 10 minuta, no šarmantne kuće i autohtoni detalji zaustavit će vas na svakom koraku i potaknut da uživate u trenutku. Kao šećer na kraju, predivan pogled na Kvarner te otoke Krk i Cres dodatno će vas oboriti s nogu.

Predivan pogled za najljepše foto uspomene!

Zaželite li se mora i plaže, iz Mošćenica se do Mošćeničke drage možete spustiti za svega nekoliko minuta automobilom ili stepenicama koje vode sve do plaže sv. Ivan, no ipak najpoznatija plaža je Sipar karakteristična po velikim valovima i surferima, ali i s predivnim pogledom na Mošćeničku dragu koja neodoljivo asocira na talijansku arhitekturu. Ako ste ipak sportski tim i željni ste boravka u prirodi, mošćenički kraj je kao stvoren za sve zaljubljenike u planinarenje jer put planine Učke postoje označene pješačke staze koje su odličan odabir za rekreaciju i uživanje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.03.2023. u 16:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p